Droom jij weleens dat je doodgaat? Dit betekent het

Geen paniek! Het is nog niet jouw tijd

Het liefst droom je elke nacht over iets vrolijks. Maar helaas gebeurt dit niet altijd en onthoud je vaak ook alleen de nare nachtmerries. Breekt jou het zweet ook weleens uit ’s nachts omdat je droomt dat je doodgaat? Pff, wat een opluchting, wanneer je erachter komt dat het maar een nachtmerrie was… Maarre, wat betekent het eigenlijk?

Nachtmerries

Omdat je van een nare droom wakker schrikt, onthoud je deze sneller, volgens therapeut John Sovec. Desondanks hoeft een nachtmerrie niet iets vervelends of slechts te betekenen. Om emoties te verwerken ontstaan dromen, vermoeden wetenschappers. Een teken van een terugkerende droom is dat we nog niet klaar zijn met een onderwerp dat veel met ons doet. Volgens droomdeskundige Lauri Loewenberg hoef je niet bang te zijn voor zulke dromen. Nare dromen geven vaak onderwerpen aan waar je onbewust nog mee bezig bent en welke je misschien extra aandacht moet geven.

Dromen dat je doodgaat

Maar wat betekent het dan wanneer je droomt dat je het loodje legt? Veel mensen vinden dit de naarste en engste droom die er bestaat, want het kan namelijk levensecht voelen. Maak je geen zorgen, het is nog niet zo ver. Omdat er waarschijnlijk grote levensveranderingen staan te gebeuren in je leven krijg je deze dromen. ”Het is voor je onderbewustzijn dé manier om een levensfase af te sluiten en een nieuwe tegemoet te gaan”, vertelt Loewenberg. Hierdoor laat je meer zaken los waar je eerder nog onbewust mee bezig was. Aha! Good to know, voor als je weer eens badend in het zweet wakker wordt.

Lees ook: Kun jij je dromen niet herinneren? Dit is waardoor het komt 

Bron: Harper’s Bazaar, Archief Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock