Druk op de weg ondanks omroep om thuis te werken

Druk op de weg

Het slechte weer hield mensen vanochtend niet tegen om de weg op te gaan

De ANWB riep automobilisten gisteren op om vandaag thuis te werken in verband met regen en harde windstoten, maar daar gaven weinig mensen gehoor aan. Het is namelijk ontzettend druk op de weg, zo stond er rond 8:00 uur zo’n 640 kilometer file, meldt de ANWB. 

Zware ochtendspits

Volgens Rijkswaterstaat is er sprake van een “zware ochtendspits”, met name in het zuiden van Nederland. Ook op andere plekken zorgt het slechte weer voor vertraging. Het KNMI had voor de kustprovincies code geel afgekondigd vanwege de harde wind en regen.

Thuiswerken

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat liet al eerder weten dat automobilisten donderdag de wegen beter kunnen vermijden. Thuiswerken werd daarom aangeraden. ” Op donderdag is het altijd drukker op de wegen. Houd er rekening mee dat de rijomstandigheden tijdens een hevige stortbui anders zijn”, aldus de woordvoerder.

Ongelukken

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten dan ook om goed voorbereid op pad te gaan, vooral omdat er op veel plekken vertraging is. In het zuiden van het land zijn er ook veel ongelukken gebeurd.

Lees ook: FNV waarschuwt opnieuw voor chaos op Schiphol in de zomer

Bron: NU.nl, NOS | Beeld: Pexels