Het wordt druk voor kappers: tienduizenden reserveringen

drukte kappers

Eindelijk die coupe corona weer onder controle

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag kondigde Mark Rutte aan dat (bijna) alle contactberoepen weer open mogen. Daar was duidelijk behoefte aan. Met tienduizenden reserveringen krijgen vooral kappers het druk de komende tijd.

Drukte bij de kappers

Het water stond de kappers in Nederland de afgelopen tijd aan de lippen. Vorige week voerden zij nog actie met de hashtag #lichtvoordathetuitgaat. Nu ze officieel weer open mogen, zorgt dat natuurlijk voor opluchting. En ook voor flinke drukte: reserveringsplatform Treatwell vertelt dat er de afgelopen dagen “tienduizenden reserveringen” gedaan zijn via hun website, vooral voor knipbeurten.

Drie pieken

Treatwell geeft aan dat er drie duidelijke pieken in de reserveringen zichtbaar waren: de eerste was op maandag, nadat de eerste berichten zondagavond naar buiten waren gekomen over de heropening van kappers. Vervolgens werd voor de persconferentie al duidelijk dat ook andere contactberoepen (op sekswerkers na) weer de deuren mochten openen, en dit leidde tot een tweede piek. De derde piek vond vervolgens plaats tijdens de persconferentie, waar de versoepelingen officieel werden aangekondigd. Kortom: de komende tijd wordt het druk bij de kappers van Nederland.

Niet alleen kappers

Naast kappers mogen nu ook alle andere contactberoepen weer aan de slag. En dat zijn er nogal wat: niet alleen beauty-salons en therapeuten, maar bijvoorbeeld ook rij-instructeurs en tattoo-artiesten. Niet alleen worden veel klanten hier blij van, ook de ondernemers zelf zijn er erg enthousiast over weer aan de slag te kunnen.

Lees ook: Om deze reden heeft de een sneller een ‘coronacoupe’ dan de ander 

Bron: Metro | Beeld: Pexels, cottonbro