Drukte Schiphol houdt aan, nog steeds lange rijen: ‘Kom op tijd’

drukte

Het zal nog tot zeker 16:00 enorm druk zijn

Gisteren was het al erg druk op Schiphol en naar verwachting is dat vandaag ook zo. De combinatie van meivakantie en een personeelstekort bij Schiphol zorgt ervoor dat de rijen nog altijd lang zijn.

Geen maatregelen

Gisteravond is er bij Schiphol tot laat overlegd met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het doel was om maatregelen te nemen waarmee de drukte wordt teruggedrongen, maar het gesprek heeft niet tot afspraken geleid. Schiphol wilde vandaag in ieder geval 5800 passagiers minder vervoeren zodat de werkdruk bij het personeel lager lag, maar dat is dus niet gelukt. Er worden vandaag in totaal ongeveer 70.000 reizigers verwacht op de luchthaven.

Lange rijen

Naar verwachting wordt het vandaag zelfs nog drukker dan gisteren. De wachtrijen zijn al behoorlijk lang. “Vanochtend hebben we een goede opstart gehad. We zien dat het nu al druk is. Er zijn lange rijen, maar het is nog beheersbaar”, aldus een woordvoerder van Schiphol vanochtend om 09:00. De piek van de drukte is nu bezig en het zal nog tot zeker 16:00 duren voor het weer wat rustiger wordt.

Op tijd aanwezig zijn

Gisteren werden door KLM maar liefst 47 vluchten geschrapt. Er konden twee vluchten worden uitbesteed aan Rotterdam The Hague Airport. “Alle kleine beetjes helpen. We moeten nu roeien met de riemen die we hebben”, aldus de woordvoerder. Er wordt daarom geadviseerd om, als je vandaag reist, ruim op tijd op Schiphol te zijn. Dat geldt ook voor morgen en dinsdag, want ook dan wordt er grote drukte verwacht.

Lees ook: Opgepast: door grote drukte op Schiphol zijn vluchten vertraagd en geannuleerd

Bron: NOS | Beeld: BrunoPress