Dubbelchecken: meeste kassabonnen in de supermarkt kloppen niet

Kortingen worden niet altijd meegerekend

Ben jij een echte korting-jager en scoor je graag producten die op dat moment afgeprijsd zijn? Check dan regelmatig je kassabon, aangezien uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat kassabonnen regelmatig vol met fouten staan. 

Geen korting

De Consumentenbond deed een onderzoek naar de juistheid van kassabonnen in supermarkten en sloeg hiervoor bij steeds drie filialen van Albert Heijn, Aldi, Coop, Jumbo, Lidl, Plus en Spar een hoeveelheid boodschappen in. De testpersonen noteerden de prijzen van 25 producten en vergeleken de prijs vervolgens met de kassabon. En hier kwamen behoorlijk schokkende cijfers naar voren.

Meer fouten dan vorig jaar

Vorig jaar waren er drie van de 28 kassabonnen foutloos, dit jaar was slechts één van de 21 kassabonnen foutloos. Vorig jaar ging het bij één op acht producten mis, dit jaar was dat bij één op zeven. Deze fouten ontstonden vooral bij producten die in de aanbieding waren. Bij de kassa werd de korting niet juist doorgevoerd, waardoor je simpelweg te veel betaalt.

Albert Heijn en Jumbo

De supermarkten waar de meeste fouten gemaakt worden, zijn Albert Heijn en Jumbo. Bij Albert Heijn week de prijs op de kassabon in ruim een kwart van de gevallen af van de prijs die in het schap werd aangegeven. Bij Jumbo ging het bij meer dan een vijfde van de producten mis. Bij producten als koffie, wijn en bier werd de korting het vaakst verkeerd doorberekend.

Lees ook: Vrouw deelt trucje hoe ze haar boodschappenkosten halveerde

Bron: Welingelichte Kringen| Beeld: Pexels