Duitse man doodt gezin vanwege ontdekking vals vaccinatiebewijs

vaccinatiebewijs-vals

De man was bang zijn gezin te verliezen

Een tragisch ongeval in het Duitse Königs Wusterhausen. Hier heeft een man zijn gezin en zichzelf van het leven beroofd. De reden daarvoor was dat hun valse vaccinatiebewijs werd ontdekt. Uit wanhoop zijn vrouw en drie kinderen te verliezen, besloot hij dat er geen andere uitweg was. Dit schrijft de man in zijn afscheidsbrief.

Vaccinatiebewijs

De politie trof het gezin afgelopen zaterdag aan in een eengezinswoning in de stad Königs Wusterhausen, ten zuiden van Berlijn. Een dag later werd de brief bekend gemaakt. De veertigjarige man schreef in zijn afscheidsbrief dat hij een vaccinatiebewijs had vervalst voor zijn vrouw, maar dat haar werkgever dit had ontdekt. Hierdoor was de man bang dat hij gearresteerd zou worden en dat instanties zijn kinderen, drie dochters van vier, acht en tien jaar zouden afpakken. Uit wanhoop leek het vermoorden van zijn gezin de beste oplossing.

Schotwonden

De man zou na het doden van zijn gezin zelfmoord hebben gepleegd. Op alle slachtoffers werden schotwonden gevonden. Ook is er een vuurwapen op de plek van het ongeval aangetroffen. De onderzoekers houden de man verantwoordelijk voor de moorden. Eerst ging rond dat ze naast schotwonden ook steekwonden hadden, maar dat is door het parket herroepen. Bij het appartementencomplex van het gezin hebben buren en de omgeving kaarsjes en teddyberen neergelegd.

2G-beleid

Sinds eind november geldt het 2G-beleid in Duitsland. Dit betekent dat werknemers alleen op hun werk mogen komen als ze gevaccineerd, genezen of getest zijn op corona. Dit geldt ook voor het bezoeken van horeca, waaronder hotels, op kerstmarkten en bij binnenevenementen. Overigens geldt het nog niet overal: voor discotheken of contactberoepen (zoals de kapper) is een negatief testbewijs voldoende.

Lees ook: EU: vanaf februari verloopt coronapas zonder booster na negen maanden

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels