Durf jij? Toverland zoekt mensen die 24 uur de achtbaan in willen

achtbaan

Door deze uitdaging aan te gaan, kun je geld ophalen voor het goede doel

Ben jij niet vies van een beetje spanning, snelheid en sensatie? Wie weet is dit dé kans voor jou om een goede daad te verrichten terwijl je een attractiepark bezoekt. Toverland is namelijk op zoek naar mensen die 24 uur lang in de achtbaan willen zitten voor het goede doel. Daar moet je natuurlijk wel stalen zenuwen, een sterke maag en heel wat uithoudingsvermogen voor hebben. Zou jij de uitdaging aangaan?

Achtbaan Troy

Het gaat om de houten achtbaan Troy, die 1077 meter lang en 35 meter hoog is. Op het snelste punt ga je met maar liefst 90 kilometer per uur over de rails. Daarmee is Troy de snelste, langste en hoogste houten achtbaan die in de Benelux te vinden is. En er zijn genoeg fans die meer dan één ritje zouden willen maken.

Coaster Challenge

Toverland zoekt twaalf achtbaanliefhebbers die in het weekend van 2 en 3 juli 24 uur lang in deze attractie willen blijven zitten. Het is niet voor het eerst dat het park zo’n Coaster Challenge organiseert. “We hebben dit al twee keer eerder gedaan”, licht woordvoerder Tessa Maessen toe aan RTL Nieuws. “Troy bestaat in juli 15 jaar en dat willen we op deze manier vieren. We weten dat mensen hier echt graag aan meedoen.” Dat blijkt namelijk wel uit de vele aanmeldingen die Toverland eerder kreeg voor de uitdaging. In 2016 schreven 800 mensen zich in voor de challenge. “Uit alle windrichtingen. Er zitten echte fans tussen, maar ook mensen die het gewoon leuk vinden om in de achtbaan te gaan.”

Hoe word je gekozen?

Hoe worden er uit die honderden aanmeldingen twaalf geschikte waaghalzen gekozen? Iedereen die een 24-uur durend ritje in de achtbaan wel ziet zitten, kan zich tot 10 april aanmelden via toverland.com/coasterchallenge. Op 15 april wordt dan een eerste selectie bekendgemaakt. Een kleine maand later, op 13 mei, is het tijd voor een testavond. Daarbij mogen 48 geselecteerden twee uur lang uitproberen hoe het is om langere tijd in de achtbaan te zitten. “Mensen zullen dan al afvallen, omdat ze erachter komen dat het fysiek niet haalbaar voor ze is”, licht Maessen toe. Uit de groep mensen die het wél volhouden, worden twaalf achtbaanliefhebbers gekozen die de 24-uurs uitdaging aan mogen gaan.

24 uur in de achtbaan: zo gaat dat met eten, drinken en toiletbezoeken

De woordvoerder van Toverland schetst alvast een beeld hoe de 24 uur in de achtbaan eruit gaan zien. Want hoe zit het bijvoorbeeld met eten, drinken en toiletbezoeken? “Elk uur hebben de deelnemers vijf minuten pauze, dan kunnen ze naar het toilet en even wat drinken. Elke zes uur is er een pauze van een halfuur, waarin we ook een maaltijd aanbieden. Lichte maaltijden, want het moet niet te zwaar op de maag liggen.” Ook staat er voortdurend EHBO klaar.

Voor het goede doel

Wel een ritje maken, maar is 24 uur te veel van het goede? De zitjes naast de 24-uurs deelnemers zullen worden geveild, zodat verschillende mensen 25 minuten met de deelnemers mee kunnen sjezen over de achtbaan. De opbrengst van die geveilde zitjes, gaat naar Stichting Durf Te Vragen. Deze stichting zet zich in voor het bespreekbaar maken van psychische problemen bij jongeren. In 2016 werd er tijdens de Troy Coaster Challenge ruim 11.000 euro opgehaald voor een goed doel. “We hopen dat te overtreffen”, laat Maessen weten.

Lees ook: Geen zin om lang te wachten? Zo kies je de ‘goede’ rij in de supermarkt

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels