Zien: dit is de allerduurste Mustang Shelby ter wereld

duurste mustang wereld

De speciale Mustang werd voor een behoorlijk bedrag geveild

In de Verenigde Staten is dit weekend een zeer bijzondere uitvoering van een Mustang geveild. De bijzondere sportwagen leverde zelfs nog meer op dan de Mustang waar acteur Steve McQueen in de ultieme filmklassieker Bullitt in reed. De Shelby GT350R Mustang uit 1965 heeft maar liefst een bedrag van 3,85 miljoen dollar opgeleverd. Dit maakt dat deze auto de allerduurste Mustang aller tijden is.

Mustang Shelby GT350R

De witte sportwagen werd als eerste officiële prototype van Shelby voor racewedstrijden gebruikt. Kort daarna won de GT350R zelfs voor het eerst een race. Omdat de klassieker uit 1965 komt en hij na al die jaren nog steeds op de weg rijdt, zijn er veel autoliefhebbers die deze bijzondere bolide wel graag aan hun collectie willen toevoegen. De Mustang werd in eerste instantie als testauto gebruikt, maar later ook als racewagen en zelfs als auto voor particulieren. In deze jaren is de sportwagen opnieuw vaak gebruikt voor diverse autoraces.

Nieuw imago Ford Mustang

Met het motto: ‘Win op zondag, verkoop op maandag’, probeerde autofabrikant Ford Mustang in de jaren ’60 van het imago van ‘secretaresse-auto’ af te komen. Aan Carroll Shelby de taak om een nieuw ontwerp te maken. En met succes, want de Mustang Shelby is tot op de dag van vandaag een legende.

Kijk snel op de volgende pagina voor de video met de unieke Mustang die voor 3,85 miljoen dollar werd verkocht.

Pagina 1/2