Eerste benefietconcert voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syrië

benefietconcert

De opbrengsten gaan naar Giro 555

Vandaag organiseert de Philharmonie Haarlem samen met Willeke Alberti en Douwe Bob een benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Het is het eerste benefietconcert in de randstad voor de slachtoffers van de aardbevingen. De opbrengsten van de benefietactie gaat volledig naar Giro 555. 

Benefiet Turkije & Syrië

Aankomende donderdag volgt er opnieuw een benefietconcert in Paradiso, genaamd: Benefiet Turkije & Syrië. Hier zullen kunstenaars met verschillende Turkse, Koerdische en Syrische roots te zien zijn, zoals Naaz, Özcan Akyol en Yesim Candan. De opbrengsten van deze benefietactie gaan wederom volledig naar de slachtoffers van het natuurgeweld in Turkije en Syrië.

Meer benefietconcerten

Vrijdag vindt er een benefietconcert plaats in De Doelen in Rotterdam. Deze benefietactie wordt gepresenteerd door Fidan Ekiz en Jan Douwe Kroeske. De opbrengsten van dit benefietconcert gaan volledig naar Giro 555. Volgende week maandag is in de LantarenVenster in Rotterdam de film Snow and Bear te zien. Deze opbrengsten zullen gestort worden op Giro 744 van het Rode Kruis.

Slachtoffers

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn er duizenden mensen om het leven gekomen. Naast de vele sterfgevallen zijn er ook veel mensen onder het puin gered. Zo werden er recent nog een baby en een man onder het puin vandaan gehaald. De overlevenden leven met name op straat, aangezien hun huizen zijn verwoest en ze niks anders hebben. Deze mensen hebben daarom dringend hulp, eten en onderdak nodig.

Lees ook: Eerste reactie Amalia op bedreigingen: ‘Ik heb het er moeilijk mee’

Bron: RTL Boulevard, RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld