EK kijken in de kroeg? Niet als het aan Grapperhaus ligt

grapperhaus ek

De minister roept mensen op vooral thuis te kijken

Op 11 juni start het EK voetbal. Bijna elke editie betekent dit: veel gezelligheid, oranje straten, pleinen en terrassen vol mensen. Alleen vanwege corona is dat dit jaar niet de bedoeling. Demissionair minister Grapperhaus pleit ervoor om de wedstrijden niet in de kroeg te laten zien.

Grapperhaus wil geen EK in de kroeg

Grapperhaus laat weten dat het volgens hem nog “te vroeg” is om het EK gezellig in de kroeg te kijken. Door grote schermen op te hangen, trekken kroegen volgens de demissionair minister meer mensen aan, en dat zou het aantal besmettingen niet ten goede komen. Hierom wil hij de horeca vragen geen grote schermen op te hangen. Dat moet voorkomen dat mensen massaal op een kluitje gaan staan om de wedstrijd te volgen.

Burgemeesters

Deze oproep van Grapperhaus is in lijn met wat verschillende burgemeesters hebben gevraagd van het kabinet in het Veiligheidsberaad. “De ervaring van eerdere EK’s en WK’s leert dat mensen voor de schermen samenklonteren. Dan wordt het te druk. Dan wordt de 1,5 metermaatregel overtreden en dan heb je een ander probleem”, aldus voorzitter Hubert Bruls.

Reacties

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft al gereageerd op het voorstel van Grapperhaus. “Heel raar”, noemen ze het. Voorzitter Robèr Willemsen laat weten: “De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat de besmettingen thuis plaatsvinden en niet in een gecontroleerde omgeving zoals de horeca. Met deze oproep laat de minister zien dat hij ver van de realiteit afstaat.”

Lees ook: Het is definitief: publiek is welkom bij Songfestival in Rotterdam

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress