Elon Musk stopt als topman van twitter

Hij stopt zodra hij iemand heeft gevonden die ‘gek’ genoeg is om het over te nemen

Elon Musk zegt dat hij opstapt als CEO van Twitter. Onlangs vroeg hij aan Twitter-gebruikers of hij ontslag moet nemen als topman. Dit deed hij door middel van een peiling. Daar kwam uit dat het meerendeel hem liever ziet vertrekken. Op Twitter laat hij weten dat hij stopt zodra hij een opvolger geeft gevonden die ‘gek genoeg’ is om het werk over te nemen.

Topman Twitter

Musk, die eigenaar is van onder andere Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, zal nu dus zijn werk als directeur van Twitter neerleggen.  Zodra hij een opvolger heeft gevonden zal hij zich alleen nog gaan bezig houden met het leiden van de software- en serverteams. Musk blijft wel eigenaar van het miljardenbedrijf en zal dus het laatste woord blijven houden.

Veranderingen

Eind oktober kocht Musk Twitter voor 4,4 miljard euro. Sinds de miljardair het overnam ontstond er chaos binnen het socialmediabedrijf. Hij ontsloeg namelijk meer dan de helft van het personeel, zo’n 7.500 mensen en maakte ruzie met Apple. Ook vertrokken er veel adverteerders en probeerde hij Amerikaanse journalisten van CNN en New York Times te schorsen van Twitter. Dit laatste werd teruggedraaid na veel kritiek.

Lees ook: Geen witte kerst maar kans op hooikoorts!

Bron: NOS | Beeld: Brunopress