Emoties bij eindstreep Over de Oceaan: ‘Voor geen miljoen nog een keer’

Over de Oceaan

Toch hadden de BN’ers het stuk voor stuk niet willen missen

De afgelopen tijd konden we wekelijks genieten van een aflevering van het nieuwe tv-programma Over de Oceaan zien bij RTL. Daarin zagen we Nicolette Kluijver, Roelof Hemmen, Roxane Knetemann, André Dongelmans, Caroline Tensen en Kees Tol zo’n drie weken over de oceaan varen. In de meest recente aflevering zien we hoe de BN’ers de eindstreep halen.

Land in zicht

Vroeg in de ochtend is het moment eindelijk daar: na twee weken omringd te zijn door enkel water zien Nicolette Kluijver en Roxane Kneteman eindelijk weer land in de verte. Ze besluiten meteen de anderen wakker te maken om dit bijzondere moment te delen. “Ik heb echt kippenvel tot aan mijn kleine teen”, aldus Nicolette. Vlak voor de zon opkomt en Sint-Maarten officieel in zicht is, is er nog één schipperstraditie die de BN’ers voortzetten. “Dit is het moment”, roepen ze allemaal. “3, 2, 1, land ahoy!”

Voet aan wal

“Ik ben heel trots op mijzelf”, zegt Caroline met tranen in haar ogen. De overtocht was voor het hele team een enorm avontuur, dat ze nooit zullen vergeten. “Ik zou het voor geen miljoen willen missen en ik ga het voor geen miljoen nog een keer doen”, aldus de presentatrice. En dan is het eindelijk zover: na meer dan vijfduizend kilometer varen zet iedereen weer voet aan wal. “We zijn er. Dat is toch niet normaal. We hebben het gewoon gedaan”, roept Caroline. En dan komen bij iedereen de tranen van geluk.

Weerzien met familie

Eenmaal aan wal is het moment waarop de kandidaten al die tijd gewacht hebben eindelijk daar: ze mogen hun familie en vrienden bellen. Nicolette barst meteen in tranen uit zodra ze haar kinderen ziet. “Ik heb jullie ook zo gemist. Het was echt supertof, maar het was ook superzwaar”, vat de presentatrice samen. “Het is een avontuur van jewelste”, zegt Kees Tol tegen zijn ouders. “Ik heb vrienden gemaakt voor het leven. Ik ga dit nooit vergeten.”

Caroline sluit het avontuur af door samen met het hele team nog een keer te proosten en iedereen te bedanken. “Voor de liefde, het geduld en homogeniteit die we hebben gehad aan boord van deze boot, want dat we dit gewoon gefikst hebben met elkaar. Dat vind ik heel bijzonder. (…) Cheers. Op ons, iedereen en de oceaan.”

Lees ook: Afscheid nemen valt zwaar bij deelnemers Over de Oceaan

Bron: Grazia |  Beeld: RTL / Jasper Suyk en Dracorubio