Gezonken pakjesboot in Sinterklaasjournaal zorgt voor emotionele kijkers

Sinterklaasjournaal zinkend schip

‘Best een heftig verhaal voor die kleine kijkers’, klinkt het op social media

Gisteren was een wel heel spannende aflevering van het Sinterklaasjournaal op televisie, waarin we zagen hoe de pakjesboot naar de bodem zonk. Veel ouders doen hun beklag op social media. 

Zinkend schip

De paniek op de stoomboot was gisteren groot, toen bleek dat de boot hartstikke lek was. Alle pieten zijn nog steeds in Spanje, en dat terwijl zaterdag de intocht in Hellevoetsluis is. En de paniek was ook thuis bij de jonge kijkers te merken.

Huilende kinderen

Op het einde van de aflevering zagen de kijkers hoe de pakjesboot helemaal naar de bodem zonk. ‘Misschien iets te spannend dit jaar?’, vraagt een ouder van twee ‘gestreste meiden’ zich af op Twitter. Ook andere ouders laten weten dat hun kind met tranen voor de televisie zit.

Te spannend

Veel kijkers vragen zich dan ook af of dit niet te spannend is. Vooral niet als zelfs de Sint de hoop heeft opgegeven, en zegt bedroefd: “Ik denk niet dat hij deze boot ooit nog in Nederland aan gaat komen.”

Vol verwachting

Overigens heeft de burgemeester van Hellevoetsluis nog wel alle vertrouwen in de Sint en verwacht ze hem zaterdag in haar stad. Het Sinterklaasjournaal heeft voorgaande jaren al laten zien dat het altijd goed komt, dus we hopen dat dat dit jaar ook het geval is!

Lees ook: 1.2 miljoen kijkers voor eerste aflevering Sinterklaasjournaal

Bron: Het Parool | Beeld: NTR