Enorm veel animo Janssen-vaccin: telefoonlijn overbelast

vaccin

Je kunt er nu voor kiezen om het Janssen-vaccin alsnog te nemen

Vanaf vandaag kun je je vrijwillig aanmelden voor het Janssen-vaccin, die eerder door de overheid uit het vaccinatieprogramma werd gehaald vanwege mogelijke bijwerkingen onder jonge mensen. De animo voor het ‘overgebleven’ vaccin is echter zo groot, dat de telefoonlijn het niet aan kan. 

Overbelast

Sinds 10:00 uur vanochtend kun je de GGD bellen om een afspraak te maken voor het Janssen-vaccin. Ondanks dat de GGD al had verwacht dat er veel interesse naar zou zijn, is de telefoonlijn alsnog overbelast geraakt. “Het is, zoals verwacht, erg druk”, vertelt een woordvoerder van de GGD-GHOR aan RTL Nieuws.

Beperkte voorraad

‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ is een beetje van toepassing bij deze omstandigheden, want de voorraad van het vaccin is beperkt. Komende week kunnen 75.000 mensen het Janssen-vaccin krijgen en de week erop 125.000 mensen. Rond 10:00 uur hadden al meer dan 70.000 mensen een poging gedaan om te bellen voor het vaccin, zo meldt de GGD.

Ongenoegen

Op social media barst het van de boze reacties. Mensen uiten hun ongenoegen en klagen dat ze de GGD niet kunnen bereiken. “Ben ik eindelijk verbonden met de GGD, verbreken ze de verbinding”, schrijft iemand op Twitter. Veel mensen willen het vaccin, omdat er maar één prik voor nodig is om volledig gevaccineerd te zijn. Hierdoor is het makkelijk om op vakantie te gaan of festivals te bezoeken.

Lees ook: Deltavariant corona in opkomst: hoe goed beschermen de vaccins?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash