Epke Zonderland stopt met topsport na teleurstelling Olympische Spelen

epke zonderland

‘Het is goed zo’, aldus de drievoudig wereldkampioen

Epke Zonderland kwam zaterdag in actie op de rekstokken tijdens de Olympische Spelen. Nu blijkt dit direct de laatste keer te zijn geweest dat we de turnkunsten van Zonderland kunnen bewonderen.

Epke Zonderland stopt

Na zijn oefening afgelopen zaterdag tijdens de Olympische Spelen, is Epke Zonderland klaar met de topsport. De oefening die hij deed was niet genoeg om de finales te halen, en leidde direct al tot vragen over de rest van zijn carrière. Eerst was Zonderland nog aan het twijfelen, maar nu heeft hij de knoop doorgehakt. “Het is goed zo. Ik weet niet of het mooier dan dit gaat worden, ik denk het niet”, aldus Zonderland in gesprek met de NOS.

Rekstokfinales zonder Zonderland

De oefening die Epke zaterdag neerzette was volgens de NOS een “degelijk”: geen grote fouten, maar wel wat slordig en geen moeilijke elementen die hem zijn Olympische titel opleverden in 2012. Maar het was niet genoeg: met een score van 13,833 gaan we Epke niet weer in actie zien tijdens de rekstokfinales. De drievoudig wereldkampioen had van tevoren al aangegeven dat de kans erin zat dat dit zijn laatste toernooi zou zijn. “Het lichaam is op”, vertelde Zonderland. Hij kwakkelde namelijk al langer met zijn gezondheid.

Kijken naar de wereldkampioenschappen

Direct na zijn tegenvallende resultaat was Zonderland nog hoopvol over zijn kansen voor de toekomst. Over twee maanden vinden namelijk de wereldkampioenschappen plaats. “Vlak na mijn oefening was het gevoel nog wel aanwezig, dacht ik: had ik nog maar langer gehad”, aldus Zonderland. Maar gedurende de loop van de dag is de 35-jarige topsporter toch van gedachten veranderd. “Maar op dit moment ben ik heel tevreden over wat ik vandaag heb kunnen doen. Ik ben blij dat ik op deze manier een mooi einde aan mijn carrière heb kunnen maken.”

Lees ook: Het einde van een tijdperk: dé stem van de NS-stations stopt

Bron: NOS | Beeld: Brunopress