Italië behaalt EK-zege

Europees kampioen

Het voetbalteam van Italië is Europees kampioen

Nederland wist het helaas niet verder dan de achtste finale te schoppen, maar toch zaten veel voetbalfans zondagavond aan de buis gekluisterd voor het EK. Italië speelde een spannende finale tegen Engeland. Hoewel de wedstrijd veelbelovend begon met een razendsnelle goal van Engeland, was het daarna lang wachten tot een einduitslag.

Eerste doelpunt

Al heel vroeg in de wedstrijd wist Engeland het eerste doelpunt te maken. Luttele seconden na aanvang van de wedstrijd scoorde de Engelse speler Luke Shaw. Hij maakte daarmee het snelste goal ooit in een EK-finale. De rest van de eerste helft bleef de stand ongewijzigd.

Tweede helft

In de tweede helft maakte Italië het gelijkspel. Leonardo Benucci zorgde voor het eerste Italiaanse doelpunt, waarna de spanning in het Londense Wembley-stadion flink opliep. De wedstrijd werd daarbij kort verstoord door een toeschouwer die het veld oprende en zijn bovenlijf ontblootte. De spelers verloren echter hun focus niet en speelden gedreven door. Zonder resultaat: de tweede helft eindigde in gelijkspel.

Lang in spanning

Ook in de verlenging gingen Italië en Engeland onvermoeibaar door. Ondanks de vele aanvallen werden er geen doelpunten gemaakt. De wedstrijd werd pas beslist bij de penalties. Daarbij lukte het Italië om de meeste rake schoppen te maken en de felbegeerde titel van Europees kampioen in de wacht te slepen.

 

Lees ook: Deze Nederlandse regio’s kleuren vanaf dinsdag waarschijnlijk rood op de Europese coronakaart

Beeld: Pro Shots / Insidefoto