Evert Santegoeds blundert met foto ‘Amalia’: ‘Buitengewoon pijnlijk’

Evert-Santegoeds

De hoofdredacteur van Privé is door het stof gegaan

Een grote blunder voor het tijdschrift Privé. Op de cover van het blad stond namelijk een vermeende foto van prinses Amalia en haar ‘vriend’. Het bleek alleen niet om de prinses te gaan, maar om iemand die op haar leek. Hoofdredacteur Evert Santegoeds noemt de blunder nu ‘buitengewoon pijnlijk’. 

Een enorme primeur

Tijdens een uitzending van Shownieuws legt Santegoeds uit hoe hij aan de foto kwam. Volgens hem kwam de verwarring deels doordat het Duitse tabloid Bild de foto eerder had geplaatst. “Ik dacht: die moet ik hebben voor Nederland. Daar is echter niemand opgevallen dat het niet echt Amalia is”, aldus Santegoeds. “Ik dacht: dit is een enorme primeur… is het haar niet, zeg. Dus dat is buitengewoon pijnlijk.”

RVD

Het nieuws dat de vrouw op de foto niet Amalia is, kwam volgens de hoofdredacteur geheel onverwacht. “Ik had wel een reactie van de RVD verwacht, maar niet de mededeling dat het haar niet zou zijn.” Santegoeds denkt dan ook dat er bij de RVD hard gelachen is om de foto. “Ja, daar is zelfs gebak gehaald”, verwacht de hoofdredacteur. “Op Paleis Huis ten Bosch is ook hard gelachen vermoed ik en bij mij thuis ook. Je krijgt wel te horen dat het een beetje dom is.”

Risico

Hoewel het een slordige blunder is van het tijdschrift, denkt Santegoeds niet dat de kwestie heel schadelijk voor hem zal zijn. “Je moet als weekblad af en toe uitpakken en risico nemen, maar niet op deze manier. Dat is niet goed. Het is stom en we zullen er volgende week uiteraard op terugkomen.”

Lees ook: Lange opnamedagen Heel Holland Bakt vielen André van Duin soms zwaar

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress