Ex-model beschuldigt president Donald Trump van aanranding

trump aanranding

‘Hij duwde zijn tong in mijn mond en betastte mijn hele lichaam’

Donald Trump wordt opnieuw beschuldigd van aanranding. De 74-jarige Amerikaanse president zou zijn tong in 1997 in de mond van voormalig model Amy Dorris hebben geduwd en haar hele lichaam hebben betast. Toen ze hem wilde wegduwen, versterkte hij zijn greep. 

Aanranding

Dat vertelt de 48-jarige Dorris in de Britse krant The Guardian. Het voormalige model beschuldigt Trump ervan haar op 5 september 1997 te hebben aangerand tijdens het US Open tennistoernooi. “Hij duwde zijn tong gewoon in mijn keel. Ik probeerde hem weg te duwen, maar zijn greep werd sterker. Ik voelde zijn handen over mijn kont, mijn borsten, mijn rug, overal”, vertelt Dorris aan de Britse krant. Het voormalige model was destijds 24 jaar. Trump was ruim twee keer zo oud en getrouwd met zijn tweede vrouw, Marla Maples.

Foto’s

Om haar verhaal kracht bij te zetten, heeft het voormalige model foto’s gedeeld van die specifieke dag. Deze foto’s tonen aan dat zij daadwerkelijk bij de US Open én in het gezelschap van de Amerikaanse president was. Bekijk de foto’s hier.

Beschuldigingen

Dorris heeft een paar jaar geleden, in 2016, overwogen om naar buiten te treden met haar verhaal. In dat jaar beschuldigden meerdere vrouwen Trump van aanranding en verkrachting. Destijds besloot ze haar verhaal niet te delen met de buitenwereld, uit angst dat het haar gezin zou schaden. Nu haar tweelingdochters 13 jaar oud zijn, wil ze hen laten zien dat zij dit soort gedrag niet moeten accepteren.

Reactie Trump

Volgens The Guardian ontkent president Trump via zijn advocaten dat hij Dorris ooit heeft lastiggevallen of misbruikt. Dorris’ verhaal zou vol ongerijmdheden zitten.

Lees ook: Ongemakkelijk: Donald Trump weet niet hoe de Amerikaanse vlag eruit ziet

Bron: The Guardian | Beeld: Videostill YouTube