Ex-partners Martien Meiland boos op kasteelheer: ‘Ik begrijp niet waarom hij dat zo opschrijft’

Martien

De exen van Martien halen fel uit naar Martien en de zogenoemde leugens in zijn boek

Nog niet zo lang geleden verscheen het boek van Martien Meiland en sindsdien deed het alleen maar stof opwaaien. Ook de ex-partners van Martien zijn niet blij met het beeld dat de mediapersoonlijkheid van hen schetste.

Exen halen fel uit

Het beeld dat Martien in zijn boek Martien, Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer schetste van zijn ex-partners klopt volgens zijn deze exen niet. In weekblad Story halen de twee aangehaalde exen dan ook fel uit naar de kasteelheer.

Relatie met Daan

Van 2016 tot 2017 had Martien een relatie met Daan, die volgens zijn vriendengroep perfect bij hem paste. “Maar na een maand of zes dacht ik toch: nee, Daan is niet mijn type. Ik moet hiervan af”, zo schrijft Martien in zijn memoires. De flamboyante verschijning vervolgt dat hij bang was om Daan de bons te geven, omdat hij vreesde dat Daan verscheurd zou worden van verdriet. Desalniettemin beëindigde Martien naar eigen zeggen de relatie. Ook schrijft hij in zijn boek dat de twee geen seks met elkaar gehad hebben.

Leugens

Aan Story doet ex Daan nu zijn verhaal. Hij verklaart dat het totaal anders is gegaan. De twee waren wél intiem geweest en het was niet Martien die de relatie beëindigde, maar Daan. “Ik begrijp niet waarom hij dat zo opschrijft. Ik ben degene die onze relatie heeft verbroken. En wij zouden in het jaar dat we samen waren geen seks hebben gehad? Wat een belachelijke opmerking. Maar laat ik me daar maar niet verder over uitlaten…”

Zakenpartner Frank

Ook Frank kan zich niet vinden in de passages over hem in het boek. In 2003 begonnen Frank en Martien een interieurwinkel in Zuid-Frankrijk. Martien was op dat moment smoorverliefd op Frank, maar dat Frank zijn gevoelens niet beantwoordde, leek hem weinig uit te maken. Martien begon zich namelijk raar te gedragen.

Vreemd gedrag Martien

“Ik zou willen dat je een ongeluk kreeg en in een rolstoel terechtkwam, dan kon ik je verzorgen”, zou een uitspraak zijn die Martien toen deed. Naar verluidt zou Martien ook in het bed van Frank slapen als hij niet thuis was, ‘zodat hij me kon ruiken’.

Trap na

De vriendschap tussen de twee verwaterde uiteindelijk, maar in het boek wordt nog wel even uitgehaald naar Frank. Zo noemt Erica hem een lul. “Ik heb die vrouw nooit iets aangedaan”, verklaart Frank. “Waarschijnlijk is zij boos, omdat Martien uit de kast is gekomen en in die periode veel met mij optrok. Ik ben dertig jaar bevriend geweest met Martien. Dan verdien je het niet om op deze manier een trap na te krijgen.”

Lees ook: Martien Meiland doet boekje open over veelbewogen leven

Bron: Story | Beeld: Brunopress, Patrick van Emst