Extra beveiliging ingezet voor Max Verstappen tijdens GP in Mexico

Red Bull wil geen enkel risico nemen…

Uit vrees voor de zeer gepassioneerde Mexicaanse supporters heeft Red Bull besloten extra beveiligingsmaatregelen te treffen voor Max Verstappen. Het overweldigende boegeroep en de bedreigingen jegens de Nederlandse coureur hebben het team doen inzien dat het geen enkel risico wilde nemen.

Respectloos

Red Bull bereidt zich voor op een tumultueus weekend in Mexico-Stad. De thuisrace van Sergio Pérez belooft enige opschudding vanwege zijn buitengewoon fanatieke aanhang. In Mexico wordt ‘Checo’ beschouwd als een lokale held die door zijn eigen team én de dominante Max Verstappen wordt onderdrukt.

De frustraties, aangewakkerd door de nationale media, uiten zich steeds vaker in gebrek aan respect jegens de drievoudig wereldkampioen. Tijdens de podiumceremonie in Austin werd Verstappen bijvoorbeeld uitgejouwd door aanwezige Checo-fans, die tijdens het Nederlandse volkslied luidkeels ‘Checo, checo’ riepen.

Is het nodig?

Het is te hopen dat Red Bull uiteindelijk voor niets extra beveiliging heeft ingehuurd. Maar tot nu toe laten verschillende sociale mediaplatforms helaas het tegenovergestelde zien. Ondanks inspanningen van de organisatie om ‘respectvol’ te blijven, lijken de extremistische elementen in Sergio’s fanbase de overhand te hebben.

Wat zegt Verstappen?

Verstappen beweert zelf dat hij onaangedaan blijft door de negatieve sfeer, maar zijn team heeft duidelijk een andere kijk op de zaak. Red Bull wil namelijk hoe dan ook extra beveiligingspersoneel inzetten om hun sterspeler in Mexico te beschermen.

Het management maakt zich zorgen over extremistische fans die hun bedreigingen mogelijk in daden omzetten. Max is niet erg enthousiast over de extra beveiliging, maar volgens de teambaas Helmut Marko wil Red Bull simpelweg geen enkel risico nemen. Dit is een enorm onaangename ontwikkeling voor het team, Verstappen, Pérez, de neutrale toeschouwer en de sport in het algemeen. Wij zijn benieuwd hoe het dit weekend gaat aflopen…

Lees ook: Oei: je loopt binnenkort nog meer kans om geflitst te worden

Bron: Autobahn | Beeld: Pexels