Facebook krijgt waarschijnlijk een andere naam en dit is waarom

Facebook

Er zit een grote verandering aan te komen voor het bedrijf

We besteden dagelijks behoorlijk wat tijd aan social media, waaronder Facebook. Het is natuurlijk heerlijk om ’s avonds op de bank even lekker door je timeline te scrollen en jarigen te feliciteren. We geven het liever niet toe, maar we vermaken ons nog prima op het platform. Echter, er staat er een grote verandering voor de deur.

Andere naam

Het bedrijf achter Facebook is van plan een andere naam aan te nemen, dat meldt een ingewijde aan de Amerikaanse techwebsite The Verge. Voor ons verandert er echter een stuk minder dan je denkt. Het gaat namelijk om een naamswijziging voor het overkoepelende bedrijf, de app zelf blijft gewoon Facebook heten. Mark Zuckerberg, de baas achter het bedrijf, wil voor het moederbedrijf een andere naam omdat ‘Facebook’ de lading niet meer dekt. Instagram, WhatsApp en Oculus vallen hier namelijk ook onder. Wat de nieuwe naam precies wordt, is nog niet bekend.

Nog meer veranderingen

De naamswijziging is niet de enige verandering die Facebook doormaakt. Het bedrijf wil zich ook meer gaan richten op het bouwen van een ‘metaversie’, een wereld waarin de fysieke realiteit samensmelt met de virtuele wereld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van nieuwe technieken als virtual reality en augmented reality. “We gaan een transitie doormaken waarbij mensen ons niet meer voornamelijk als een social mediabedrijf zien, maar als een metaverse-bedrijf”, zei Zuckerberg tegen Verge.

Slechte naam

Volgens kenners heeft de naamsverandering ook te maken met de negatieve berichtgeving rondom Facebook. Er is regelmatig flinke kritiek op het bedrijf, waardoor een slechte naam zou ontstaan. Zo zou Facebook agressie bewust voeden en zou Instagram bijdragen aan een negatief zelfbeeld onder tienermeiden. Zuckerberg ontkent echter alle verwijten en focust Facebook zich juist op de emotionele gezondheid van mensen. “Als we onderzoek negeren, waarom zouden we dan een heel wetenschappelijk programma hebben om deze belangrijke kwesties juist te kunnen begrijpen?”

Lees ook: Facebook en WhatsApp uren onbereikbaar: wat was er aan de hand?

Bron: The Verge, Margriet | Beeld: Pexels