Familie Mark Gillis geeft gezondheidsupdate: ‘De vooruitzichten zijn goed’

mark Gillis

De zoon van Peter Gillis heeft zelfs zijn ogen al even open gedaan

Onlangs kwam naar buiten dat Mark Gillis, de zoon van Peter Gillis, op de intensive care was beland door een uit de hand gelopen longontsteking. Nu, ruim negen dagen later, ligt Mark nog steeds in het ziekenhuis en geeft zijn familie een update wat betreft zijn gezondheid.

Intensive care

In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni werd Mark in kritieke toestand opgenomen op de SEH van het ziekenhuis. “Onder de zorg van de artsen zijn verschillende onderzoeken gestart om te achterhalen waarom Mark zo ziek was geworden”, aldus zijn vader destijds. Helaas verslechterde zijn situatie verder, waardoor het noodzakelijk werd om hem in de nacht van zaterdag op zondag in kunstmatige coma te brengen en te beademen. “Dit gaf zijn lichaam de kans om te rusten en hopelijk snel te reageren op de antibiotica.”

Update

Inmiddels is duidelijk dat Mark een tweede longontsteking opliep, door een ziekenhuisbacterie. Maar, er is goed nieuws! De familie laat namelijk weten dat, nadat hun geliefde zoon een andere antibioticakuur heeft gekregen, de koorts en de ontstekingswaarden beginnen te dalen. Daarnaast is er nog een ontwikkeling geweest wat betreft Mark’s gezondheid. “We waren enorm blij verrast toen Mark vandaag zijn ogen even open deed”, vertelt de familie. Volgens hen zijn de vooruitzichten goed, maar onzeker. “Op de IC weten ze niets zeker en het leven geeft geen garanties.”

Mark Gillis

De zoon van multimiljonair Peter Gillis kwam in 2021 groot in het nieuws toen hij het slachtoffer werd van een gewelddadige overval. Eind dat jaar werd hij door drie mannen overmeesterd toen hij bij zijn chalet aankwam. Daar moest hij een aantal flinke klappen incasseren. De overvallers dwongen hem vervolgens het chalet binnen waarna hij werd vastgehouden. Vervolgens gingen de overvallers er met een buit vandoor. Hoewel Mark er eerst behoorlijk wat schade aan overhield, zowel fysiek als emotioneel, ging het daarna weer goed met hem. We hopen dat hij er dit keer ook zo snel mogelijk weer bovenop komt!

Lees ook: Afscheid nemen valt zwaar bij deelnemers Over de Oceaan

Bron: AD, Tips en Weetjes archief | Beeld: NL Beeld