Familie Peter R. de Vries ontroerd door enorme belangstelling bij publiek afscheid

Naar schatting kwamen zo’n 7500 mensen een laatste groet brengen

Gisteren kon iedereen die dat wilde een laatste groet brengen aan Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Aan die oproep gaven Nederlanders massaal gehoor. ‘s Ochtends stonden er al enkele honderden mensen in de rij en dit aantal liep alleen maar op. De familie en partner van de vermoorde misdaadverslaggever is ontzettend ontroerd door deze massale belangstelling, zo laten zij weten op Twitter. 

Hartverwarmend

“Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen, uit het hele land, gekomen zijn om Peter een laatste eer te bewijzen”, begint zoon Royce de Vries op Twitter. “Dit raakt ons enorm.” Ook laat hij weten dat dit publieke afscheid een wens van zijn vader was. “Peter vond het belangrijk dat iedereen voor wie hij iets betekend heeft afscheid van hem kon nemen. Wij willen iedereen bedanken voor dit gebaar en de massale steun die wij de afgelopen periode hebben mogen ontvangen”, aldus de familie en partner.

De tekst gaat verder onder het Twitterbericht.

Respectvolle dag

Belangstellenden konden woensdag van 11.00 uur tot 20.00 uur afscheid nemen van Peter R. de Vries in Carré. Uiteindelijk bleven de deuren door de aanhoudende drukte zelfs twee uur langer open, zodat iedereen een laatste groet kon brengen. Een woordvoerder van uitvaartbedrijf Monuta laat aan NOS weten dat het druk was, maar dat de dag respectvol verliep. “Iedereen was vooral bezig met afscheid nemen.”

Moordaanslag

Peter R. de Vries werd op dinsdagavond 6 juli neergeschoten in het stadscentrum van Amsterdam, kort na een uitzending van RTL Boulevard. Na een lange tijd gevochten te hebben voor zijn leven, overleed hij helaas op 15 juli aan zijn verwondingen. Momenteel zitten er twee verdachten vast, de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik en de 21-jarige Rotterdammer Delano G. De verdachten verschenen afgelopen maandag voor de rechter, die oordeelde dat hun voorlopige hechtenis met negentig dagen wordt verlengd.

Lees ook: Honderden mensen in de rij bij Carré voor afscheid Peter R. de Vries

Bron: NOS, NU.nl | Beeld: BrunoPress, Patrick van Emst