Februari: krijgen we al een beetje lente of kunnen we weer schaatsen?

februari koud

We delen het weerbericht voor komende maand met je

Echt winteren doet ons landje op het moment niet, maar het blijft onvoorspelbaar. Het ene moment lijkt het warmer te worden en dan ineens dalen de temperaturen weer flink. Maar als we de voorspelling van Weeronline voor deze maand mogen geloven, gaan we een koudere februari tegemoet.

Koude maand

Vorige maand was een echte winterse maand, zo hebben we een aantal dagen sneeuw gehad, konden we schaatsen omdat het had gevroren en viel er hier en daar wat regen. Hoewel de temperaturen nu wat zachter zijn en de kou heeft plaats gemaakt voor bijna lente-achtige temperaturen, moeten we ons weer gaan opmaken voor koud weer.

De komende dagen blijven de temperaturen rond de 10 graden hangen, meldt Weeronline. Normaal gesproken liggen de temperaturen in februari rond de 6 graden, dus het is nu een stuk warmer. Ook ’s nachts blijft het boven de nul graden, terwijl het normaal gesproken meestal vriest ’s nachts in februari. De zachte temperaturen hebben te maken met de westen- tot zuidwestenwinden die vanaf de Atlantische oceaan komen.

Schaatsweer

Midden februari gaan de temperaturen echter dalen en wordt het overdag niet warmer dan 7 graden en ’s nachts nul graden. “De neerslagkans blijft groot en dat betekent dat er ook kans is op winterse buien”, zegt Weeronline. Aan het einde van de maand zakken de temperaturen nog verder, blijft het wel droog en kan er zelfs gehoopt worden op schaatsweer. “Meerdere weermodellen zinspelen dan op droge noordoostenwinden. Natuurlijk is nu nog niet te zeggen hoe koud het precies wordt, maar de vorstkans neemt eind februari duidelijk toe”, voorspelt de weersite. De lente blijft voorlopig dus nog wel even uit. Aha!

Lees ook: Ook Jumbo stopt met muntjes in winkelwagentjes

Bron: Metronieuws, Weeronline | Beeld: Pexels