5 feitjes over de Action die je waarschijnlijk nog niet wist

De Action heeft een aantal geheimen die je waarschijnlijk nog niet wist

Ben jij een groot fan van de Action en ben je hier, wanneer de winkel geopend is, minstens één keer in de week te vinden? Dan ben je vast benieuwd welke geheimen de winkelketen allemaal in petto heeft. 

1. Grote kans dat je iets koopt

Ga maar eens na: hoe vaak ben je de Action uitgelopen, zonder iets te kopen? Dat zal waarschijnlijk niet vaak zijn. En dat blijkt ook wel uit de cijfers van Kiwify. De kans dat je iets koopt bij de Action blijkt 90 tot 95 procent te zijn. Daarnaast kopen shoppers altijd meer dan ze van tevoren gepland hadden.

2. De gemiddelde prijs

Dat producten van de Action niet erg hoog geprijsd zijn, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar wist je dat de gemiddelde prijs van een artikel bij de Action maar 1,72 euro is? Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Action-producten die duurder dan 20 euro zijn, door de commercieel directeur een extra goedkeuring moeten krijgen. En dat is vaak lastiger dan verwacht.

3. Veel nieuwe winkels per week

Het lijkt wel alsof je bijna overal in Nederland wel een bezoekje aan de Action kunt brengen. Voor de uitbraak van het coronavirus werden er soms in één week wel tien nieuwe Action-filialen in Nederland en het buitenland geopend. Het is dan ook niet gek dat er bijna 50.000 medewerkers werkzaam zijn voor de Action.

4. Klanten per week

Het aantal klanten per week is, vanwege de grote hoeveelheid winkels, is extreem hoog. Voor de sluitingen van de winkels, vanwege de coronamaatregelen, kreeg de Action gemiddeld zo’n negen miljoen (!) klanten per week.

5. Nieuwe artikelen per week

Een bezoekje aan de Action is altijd een plezier. Dat heeft niet alleen te maken met de fijne prijsjes, maar is ook te danken aan het verfrissende assortiment. De Action heeft namelijk iedere week wel 150 nieuwe artikelen in de winkel liggen. Daarnaast wisselt tweederde van het assortiment regelmatig. Uiteraard zijn er ook flink wat producten die de Action standaard in haar schappen heeft leggen. Want ja, wat moeten we zonder de witte wondersponsjes?

Lees ook: Inslaan: dit zijn de 10 leukste koopjes van de Action

Bron: Kiwify | Beeld: Screenshot Google Maps, Action