Flitsbezorger Zapp verdwijnt na jaar alweer uit Nederland

flitskoerier zapp

Flitskoeriers zijn na corona minder populair geworden

Slecht nieuws voor klanten van flitskoerier Zapp. Het bedrijf vertrekt namelijk na een jaar alweer uit Nederland. Dit schrijft AT5 woensdag op basis van een interne mail aan alle medewerkers. Vorige maand werd al bekend dat de concurrent van bedrijven als Gorillas en Flink een vertrek overwoog.

Uit Nederland

De directie van de flitskoerier liet het volgende weten aan zijn medewerkers: “Zoals jullie weten, zijn we een periode van overleg ingegaan na ons voorstel om onze werkzaamheden in Nederland stop te zetten. Dit overleg is nu afgerond en we kunnen bevestigen dat we uit Nederland vertrekken, zoals voorgesteld.” Wanneer ze uiteindelijk uit Nederland vertrekken is nog niet bekend.

Veel overlast

Dat Zapp vertrekt komt niet heel onverwacht. Meerdere gemeenten hebben namelijk besloten om de zogeheten darkstores – de afgeplakte magazijnen van de flitsbezorgers – te sluiten vanwege de overlast. Zo liet de gemeente Amsterdam al weten dat er geen nieuwe darkstores bij komen. Buurtbewoners klagen namelijk over geblokkeerde stoepen, verkeersveiligheid en geluidsoverlast.

Minder populair

Ook lijkt de extreme groei van de flitsbezorgers minder groot te worden, doordat we nu (voorlopig) afscheid hebben genomen van lockdowns. Restaurants en winkels zijn namelijk weer open en veel mensen geven daar toch hun voorkeur aan. Volgens ABN Amro is hierdoor de omzet van de flitsbezorgers sinds april flink ingekakt. Investeerders zijn daardoor minder happig om in de stappen, wat voor ontslagen kan zorgen bij bijvoorbeeld Gorillas en Zappp.

Lees ook: Geen nieuwe locaties voor flitsbezorgbedrijven in Amsterdam

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels