Floor Bremer reageert op sneer van Geert Wilders

Floor Bremer Geert Wilders

De PVV-leider noemde haar zuur en liep boos weg

Voor het eerst reageert RTL Nieuws-journaliste Floor Bremers op de aanval van Geert Wilders vorige week. Tijdens een interview liep hij boos weg, en noemde haar zuur. Floor: “Zuur, zuur, hij vond het zuur. Nou ja, volgens mij stelde ik heel begrijpelijke vragen.”

Interview

Geert Wilders reageerde zeer geïrriteerd nadat Floor Bremers hem vorige week interviewde. Nadat Wilders claimde dat hij altijd bijdraagt aan het scheppen van vertrouwen, vroeg Bremers hem: “Ook met uw tweets?” Daar was de politicus niet van gediend. “Zijn er nog andere vragen? Oke dankuwel”, was zijn reactie. Direct daarna liep hij zichtbaar gefrustreerd weg terwijl hij Bremers ‘zuur’ noemde.

Floor reageert

Gisteravond schoof Floor aan bij talkshow Renze, waar ze reageerde op de situatie. “Nou ja, volgens mij stelde ik heel begrijpelijke vragen en hij mag reageren zoals hij wil reageren.” Tafelgast Frank Lammers vond de reactie van Wilders niet te begrijpen. “Dit geloof je toch niet? Dat zou dan door moeten gaan als president van Nederland? Premier…”

‘Hier schoot hij even uit zijn rol’

Volgens Floor doet Wilders de laatste tijd zijn best om een betere kant van zichzelf te laten zien, maar ging dat in deze situatie niet goed. “Het is wel interessant, want hij wil nu een milde versie van zichzelf zijn en zijn verleden in de Kamer heeft tot nu toe niet laten zien dat hij een hele milde, redelijke versie is, want hij gaat er vaak heel hard in. Hij is een heel goed politicus, maar hij kan ook heel erg polariseren. Hier schoot hij even uit zijn rol”, legt ze uit. Renze suggereert dat Wilders na deze aanvaring ook is aangesproken op zijn gedrag. “Dit was ook een beetje het keerpunt, want hierna hebben we niks meer van dit gedrag gezien. Alleen maar duimpjes, ‘het gaat hartstikke goed’ en constructief.”

Lees ook: De lucht is geklaard tussen Wilders en Omtzigt na gesprek Plasterk

Bron: Mediacourant, RTL | Beeld: Videostill Renze, NL Beeld