FNV waarschuwt opnieuw voor chaos op Schiphol in de zomer

schiphol chaos

De problemen kunnen in de meivakantie al beginnen

De chaos van de vorige zomer staat nog vers in ons geheugen gegrift. Vakantiegangers die urenlang moesten wachten, koffers die nooit op de bestemming aankwamen en lange rijen zo ver het oog reikte. Slecht nieuws, want de FNV verwacht deze zomer opnieuw chaos op Schiphol.

Chaos op Schiphol

Vakbond FNV vreest dat het tekort aan personeel bij de bagageafhandeling op Schiphol deze zomer opnieuw voor chaos zal zorgen. Volgens hen is de werkdruk nog steeds te hoog en zijn de lonen te laag. Daarom roept de vakbond luchtvaartmaatschappijen op om meer geld te geven.

Tekort aan personeel

Vorig jaar werden de problemen grotendeels veroorzaakt door een tekort aan beveiligers. Dat probleem is dit jaar minder groot, maar heeft het zich verplaatst naar de bagageafhandeling. En dat is vrij essentieel als je met het vliegtuig op vakantie gaat.

Bagageafhandeling

In een brief schrijft FNV dat er nog steeds te weinig mensen op de bagageafhandeling zijn, en roept daarom luchtvaartmaatschappijen op om met de afhandelingsbedrijven om tafel te gaan om te zien wat de problemen zijn.

De oplossing

Volgens de vakbond is een minimumloon van 14 euro per uur en meer vaste contracten de oplossing. Ook moet er meer personeel worden geworven om de werkdruk omlaag te brengen. Hogere lonen moeten daarbij helpen.

Meivakantie

Als de problemen niet worden opgelost, dan bestaat de kans dat we in de meivakantie al dezelfde situatie als vorig jaar kunnen krijgen. Volgende week maandag 16 januari komen Schiphol, de bagageafhandelaars en de luchtvaartmaatschappijen bij elkaar. Dan zullen ze bekijken of er in de meivakantie voldoende bagageafhandelaars zijn om alle vluchten te kunnen uitvoeren.

Lees ook: Opgelet: minder treinen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven door koperdiefstal

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels