Fotograaf zat verstopt tijdens de begrafenis van Prins Philip

Begrafenis Prins Philip

De extra aanwezige bevond zich op een wel heel bijzondere plek

Fotograaf Arthur Edwards was een goede vriend van de Britse prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth. Al ruim 40 jaar kwam de tachtigjarige fotograaf over de vloer bij de koninklijke familie om de prins op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat hij gevraagd werd om ook op de begrafenis van de prins foto’s te nemen, was voor hem dan ook een grote eer. 

Prins Philip

Op 9 april 2021 overleed prins Philip, ook bekend als de hertog van Edinburgh en de echtgenoot van Queen Elizabeth. Hij bereikte de hoge leeftijd van 99 jaar en was maar liefst 73 jaar getrouwd met de Britse koningin. Geen wonder dus dat het nieuws veel mensen diep raakte. Een grote uitvaartdienst zat er echter niet in. Prins Philip wilde zelf geen grootste staatsbegrafenis krijgen, en door de coronamaatregelen die in april van kracht waren, konden er ook maar dertig mensen aanwezig zijn bij de uitvaart. Veel mensen wilden het afscheid van de prins toch een beetje meemaken en volgden de dienst via livetelevisie. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk zaten er 13,6 miljoen mensen voor de buis.

Geheime aanwezige

De dertig genodigden waren allen familie en vrienden van de overleden prins. Ook prins Harry, de kleinzoon van prins Philip, was aanwezig bij de plechtigheid, terwijl hij momenteel in Amerika woont. Naast deze selecte groep naasten mocht Arthur Edwards als fotograaf plaatsnemen in de kerk waar de uitvaart plaatsvond. Hoewel, plaatsnemen… In werkelijkheid zat hij goed verstopt, zodat hij niet zichtbaar was voor het grote publiek.

Unieke foto’s

Edwards kreeg een heel bijzondere plaats toegewezen, waardoor hij van heel dichtbij foto’s kon maken van de kist en van de koninklijke familie. Veel kijkers is het echter volledig ontgaan dat er een fotograaf ter plaatse was.

Wil je weten waar Edwards zat verstopt? Lees dan verder op de volgende pagina.