Fouad L. moest vanwege huurschuld uit huis vertrekken

schietpartij

De verdachte van de schietpartijen in Rotterdam had al maanden geen huur betaald

De verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam werd bijna het huis uitgezet door de woonstichting. Fouad L. had namelijk al een paar maanden geen huur betaald en de schulden liepen op.

Huurschuld

Een maand voor het vreselijke drama, waarbij drie mensen om het leven kwamen, heeft de rechter bepaald dat de huurovereenkomst mocht worden opgezegd. Deze gegevens staan in een vonnis van de rechtbank Rotterdam. Het Algemeen Dagblad schreef hier al eerder over.

De verdachte Fouad L. had een schuld van maar liefst €3.097,74 euro, blijkt uit het vonnis. Voor de rechter van Rotterdam was deze behoorlijke schuld een reden om de huur van het huis van de verdachte te stoppen. Fouad L. heeft twee weken lang te tijd gekregen om het huis aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam leeg te maken en de sleutels in te leveren.

Dodelijke schietpartijen

Echter was de verdachte zelf niet bij de rechtszaak aanwezig, waardoor het niet bekend is wanneer hij precies te horen heeft gekregen dat hij uit zijn woning moest vertrekken. Vanaf het moment dat de deurwaarder het heeft vermeld, is het termijn van veertien dagen begonnen. Op 30 augustus was het vonnis, wat betekent dat hij het nieuws waarschijnlijk een paar weken voor de dodelijke schietpartijen te horen heeft gekregen. Het is nog niet duidelijk of dit ook een rol heeft gespeeld bij het drama.

Fouad L. wordt vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Hieruit zal blijken of de verdachte langer vast moet blijven zitten. Momenteel mag hij alleen contact hebben met zijn advocaat, aangezien hij in volledige beperking zit.

Lees ook: Bureau Rotterdam was bezig met opnames tijdens schietpartij

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld