Francine Oomen gaat nieuw ‘Hoe overleef ik’-boek schrijven voor volwassenen

Hoe overleef ik

‘Hoe overleef ik… volwassen worden?’

De Hoe overleef ik-boeken van Francine Oomen, wie kent ze niet? De avonturen van Rosa en haar vrienden hebben menig puber door de puberteit heen geholpen. Inmiddels is Rosa allang geen puber meer, maar dealt ze net als veel andere twintigers met thema’s als (af)studeren, mentale gezondheid, de woningmarkt en noem maar op. Hoog tijd voor een nieuw Hoe overleef ik-boek, dus. Op sociale media maakt de auteur het vrolijke nieuws bekend. 

Puberteit

Sinds het eerste boek uit de Hoe overleef ik-reeks in 1998 uitkwam, waren de herkenbare perikelen van Rosa gelijk een enorme hit. Francine Oomen behandelde in de Hoe overleef ik-boeken alles waar je in de puberteit tegen aan kunt lopen – van onzekerheid tot een gebroken hart en vervelende ouders. Zo kunnen we ons nog goed herinneren hoe we Hoe overleef ik de brugklas? en Hoe overleef ik mijn eerste zoen? hebben verslonden. Nostalgie!

De boeken van Francine waren een absolute hit onder pubers. In 2015 kwam er echter een eind aan de reeks met het boek Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? Inmiddels zijn we zeven jaar verder en is Rosa uitgegroeid tot een volwassen vrouw. Dat wil echter niet zeggen dat haar leven op rolletjes loopt. Zo heeft ze net als veel andere twintigers te maken met thema’s als (af)studeren, een baan vinden, burn-outs en andere mentale gezondheidskwesties, een huis kopen en ga zo nog maar even verder. Daarom vindt Francine het hoog tijd om een nieuw HOI-boek te schrijven – ditmaal voor volwassenen!

Rosa als twintiger

“Ik heb besloten om een nieuw Hoe overleef ik-boek te schrijven. Deze keer gaat het niet over Rosa in de puberteit, maar over Rosa en haar vrienden – en ook nieuwe vrienden natuurlijk – tussen de twintig en de dertig. Dat is de leeftijd die de Hoe overleef ik-lezers nu hebben, en dat is best wel een heel ingewikkelde periode”, vertelt Francine in een video op TikTok. Om dit nieuwe boek goed te kunnen schrijven, wil de auteur tien gesprekken voeren in Amsterdam met mensen in die leeftijdscategorie. “Een gesprek over jouw leven en waar je allemaal tegenaan loopt.” Interesse? Dan kun je Francine mailen op [email protected]. Wij kunnen niet wachten!

@francineoomenhoi

@jur @mrhogenboom @_ @Elke @Marleen @user9932911436534 @Emma J @Ammie @blossomvdvlies #hoeoverleefik @_kaishax_ #volwassen #afgestudeerd #ennu? #nextgeneration #survivaltips #thequeen

? origineel geluid – Francine

Lees ook: Dit is waarom je vaak in het weekend ruzie krijgt met je partner

Bron: TikTok Francine Oomen | Beeld: Hoe overleef ik mezelf?/Pathé Thuis