Frans Bauer erg openhartig over afvallen

Frans Bauer afvallen

In zijn realityserie laat de zanger zien hoe zwaar hij het soms heeft

Frans Bauer kampt al heel wat jaren met overgewicht. Inmiddels is de zanger al heel wat kilo’s kwijt. Ook in zijn realityserie De Bauers – 20 jaar later, laat de zanger de kijkers zien hoe hij ervoor zorgt dat hij deze kilo’s kwijtraakt. En hoewel het allemaal de goede kant op lijkt te gaan, heeft hij het er toch zwaar mee. 

Onvermoeibare strijd

Kleinere porties en elke dag sporten lijken zijn vruchten af te werpen. Maar de zanger is er nog niet, blijkt na een bezoekje aan de diëtist. Om op een gezond gewicht te komen moet de zanger namelijk nog zo’n 30 kilo afvallen. Zelf lijkt Frans weinig vertrouwen te hebben dat hij dit gaat kwijtraken. In de laatste aflevering van zijn realityserie De Bauers – 20 jaar later is de zanger openhartig over de moeizame strijd. Hij heeft het vertrouwen inmiddels een beetje verloren. Er zijn zoveel verleidingen die moeilijk te weerstaan zijn voor een levensgenieter als hij.

La dolce vita

Samen met zijn vrouw Mariska is Frans op vakantie in Rome. Als romantisch uitje bezoeken ze samen de Sint-Pieterbasiliek, die voor hen extra bijzonder is. Inmiddels al zestien jaar geleden trouwde het stel namelijk in de basiliek van Oudenbosch, een replica van deze historische basiliek in het Vaticaan.

Al die romantiek plus het genieten van het Italiaanse leven maken het er voor Frans niet makkelijker op om gezond te eten. In het thuisland van pasta, pizza en gelato is dat ook bijna een onmogelijke opgave. “Het is allemaal wel calorierijk. Alles wat je daar ziet en aanraakt. Of het nou cappuccino is, de spaghetti bolognese of die cannoli. Ze hebben zo veel zoetigheid en calorierijke dingen dat het voor mij een hel op aarde is”, klaagt Frans. Mariska probeert er nog een positieve draai aan te geven. “Het is geroosterd. Dan valt het wel weer mee”, sust ze. Maar ook Mariska probeert de situatie realistisch te bekijken. “Komt niet goed met jou, hoor. Jij komt nooit uit die fase van obesitas”, vult ze aan. Frans denkt er hetzelfde over, en reageert: “Ik denk eerder dat ik in fase twee zit, dan dat ik uit fase één kom.” Wij blijven in elk geval voor je duimen Frans!

Lees ook: Ah oh: regenachtig weer voor de boeg aankomend weekend

Bron: Nouveau, De Bauers – 20 jaar later | Beeld: NL Beeld