Grote teleurstelling: Frenkie de Jong kan niet meespelen op het EK

De middenvelder heeft toch nog teveel last van zijn enkel

Een grote teleurstelling voor het Nederlands elftal: Frenkie de Jong kan het komende EK niet meespelen. De middenvelder heeft een blessure aan zijn enkel en heeft daar toch nog teveel last van. In een verklaring deelt Frenkie dat hij erg verdrietig en teleurgesteld is.

Enkelblessure

Na de oefenwedstrijd tegen IJsland, die Nederland met 4-0 won, meldde de KNVB dat Frenkie de Jong niet voor het Nederlands elftal kan uitkomen dit EK. Uit medisch onderzoek bleek dat zijn enkel nog onvoldoende belastbaar is. Afgelopen zondag was bondscoach Ronald Koeman nog optimistisch over de blessure van Frenkie. “Het zou kunnen dat De Jong niet superfit is voor de eerste wedstrijd”, zei hij tijdens de persconferentie. “Dan zouden we kunnen wachten tot de tweede of derde wedstrijd. Dat is een mogelijkheid. Als hij de eerste drie wedstrijden niet kan spelen, moet ik er misschien nog even over nadenken.”

Optimistisch

Ook Frenkie zelf had aanvankelijk nog goede hoop. “Ik ga er alles aan doen om fit te worden”, zei hij vorige week nog. “Maar ik moet ook oppassen dat het geen chronische enkelblessure wordt. Dat is nu ook niet het geval. Ik hoefde ook nog niet geopereerd te worden. Ik ben best optimistisch, maar het is ook vooral afwachten.”

Verdrietig en teleurgesteld

Inmiddels is dus helaas bekend dat de middenvelder het EK niet gaat redden. Op Instagram reageert hij op het nieuws. “Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen. We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan, alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig”, schrijft hij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

“Het is een droom en de grootste eer om je land te vertegenwoordigen op een eindtoernooi. Het oranje shirt te dragen, het Wilhelmus te zingen en de support te voelen van het hele land. Maar nu ga ik, net zoals het hele oranje legioen ons team aanmoedigen vanaf de zijlijn. Let’s go boys”

Lees ook: Patty Brard heeft bijzondere wens met haar man: ‘Samen overlijden’

Bron: De Telegraaf | Beeld: NL Beeld, Instagram @frenkiedejong