Verhitte discussie bij BEAU leidt tot woede bij kijkers

Veel kijkers zijn niet blij met de uitspraken van Frits Wester over heropening van de horeca

Het ging er niet mild aan toe in de uitzending van BEAU gisteravond. In de talkshow vertelden meerdere horecaondernemers dat zij op 17 januari weer open willen gaan, maar journalist Frits Wester ging daar fel tegenin. Dit tot grote woede van vele kijkers.

Hevige discussie

Bij de talkshow ontstond een hevige discussie toen Frits Wester aan tafel zat met verschillende horecaondernemers. Dat de horeca in januari de deuren weer wil openen, viel bij de journalist niet in goede aarde. “Wil jij op je geweten hebben dat als jullie opengaan, jullie een derde golf veroorzaken?” was een van de uitspraken van Frits. Ook lijkt de journalist te zeggen dat de wekenlange sluiting nu eenmaal een ondernemersrisico is. Beide partijen laten de discussie flink oplaaien en gastheer Beau moet regelmatig ingrijpen om de orde te bewaren.

Handen in het haar

Het optreden van Frits leidt tot veel woedende kijkers. Volgens hen beseft Frits niet dat mensen uit de horeca inmiddels met de handen in het haar zitten. Ze vinden het oneerlijk dat de journalist hen een schuldgevoel aan wil praten. Tijdens de uitzending barst de kritiek op Frits dan ook los, als we de vele tweets van kijkers mogen geloven.

Heropening horeca

De organisatie Koninklijke Horeca Nederland kwam eerder deze week met het plan om de horeca op 17 januari weer te openen. Met dit ultimatum willen zij de regering laten weten dat ze het hoofd niet boven water kunnen houden als ze niet snel meer steun krijgen of weer gasten kunnen ontvangen in hun zaak.

Lees ook: Beau-kijkers vol verbazing over nieuwe look René Froger

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill