Gaat minister-president Mark Rutte Koffietijd redden?

Koffietijd

‘Ik kan op z’n minst m’n best doen’

Afgelopen woensdag was premier Mark Rutte te gast bij het bekende ochtendprogramma Koffietijd. Zelf bleek het dat ook hij fan is van het programma, waardoor hij het ook erg jammer vindt dat de show later dit jaar gaat stoppen. Maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. De minister-president gooide namelijk iets heel uitzonderlijks op. Hij wil namelijk zijn best gaan doen om de show draaiende te houden.

Monument

“Ik vind het jammer dat jullie stoppen, er zijn zoveel mensen die hier naar kijken voor wie dit echt een vast waarde is”, stelde Rutte. Volgens de premier is Koffietijd een echt ‘monument’. “Dus we gaan maar even met de directie van dit clubje praten. Ik zie ze dadelijk, dan zal ik wel zeggen dat de regering hier ook nog een opvatting over heeft”, sprak hij lachend uit. Wel haakte hij daar snel op in dat het ‘geen belofte’ was. “Maar ik kan op z’n minst m’n best doen. Anders beginnen we zelf een omroep”, grapte hij.

Fijn programma

Ook liet de premier weten dat hij Koffietijd een ‘heel fijn programma’ vindt. “En jullie doen het fantastisch”, complimenteert hij Quinty Trustfull en Vivian Slingerland. “Ook de andere die het gepresenteerd hebben”, voegde hij daar nog aan toe. “Het heeft toch een soort sfeer die voor heel veel mensen belangrijk is.”

Toch bleek Rutte een van de weinigen te zijn die nog trouw keek naar het programma. RTL kondigde vorig najaar namelijk aan dat Koffietijd later dit jaar gaat stoppen. “Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen. We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij”, liet Peter van der Vorst, tv-directeur bij RTL, weten toen bekend werd gemaakt dat het programma zou stoppen. Wel wordt er nog volop gekeken naar iets dat Koffietijd zal gaan vervangen. Maar, wellicht met de hulp van onze premier is dat helemaal niet nodig.

Lees ook: Ziekenhuispersoneel legt vandaag grotendeels het werk neer

Bron: De Telegraaf, Story | Beeld: NL Beeld