Gecancelde The Voice of Holland-deelnemers schuiven aan bij Jinek

The Voice of Holland

‘Ik heb een half jaar lang echt wel in de put gezeten’, laat een deelnemer weten

Het ‘The Voice of Holland‘-schandaal zit nog vers in ons geheugen gegrift. Zo werd de show gecanceld en lagen er een aantal coaches onder vuur. Maar wat is er eigenlijk gebeurd met de kandidaten van dat seizoen? Britt, Mara en Ray deden alle drie mee aan dat beruchte seizoen en schoven bij ‘Jinek‘ aan om een jaar later hun verhaal te doen.

Jinek

Het allernieuwste seizoen van The Voice of Holland is na twee afleveringen per direct van de buis gehaald na de grote onthullingen in het programma BOOS van Tim Hofman. En hoewel het toen veelal ging om de beschuldigingen over de werknemers, is er nooit naar buiten gekomen hoe het is afgelopen met de kandidaten. In de talkshow van Eva Jinek schoven drie kandidaten aan om hun verhaal te doen. Ook Britt en Mara, wiens auditie nooit op de televisie gezien is geweest.

Britt

“Je denkt wel: ‘Oh, daar gaat m’n auditie’. Ik heb een half jaar lang echt wel in de put gezeten”, laat Britt weten aan tafel. “Ik ging niet meer naar de studio en schreef geen muziek meer.” Ook laat ze weten dat ze best wel verdrietig was. De oud kandidaat was namelijk erg enthousiast om door te breken in The Voice, waardoor de klap van het cancelen des te harder was. “Dan zit je er eindelijk tussen en dan is het zo’n domper.” Op dit moment werkt Britt in de ouderenzorg, waar zingen niet aan bod komt. “Soms ben ik aan het neuriën, maar het is niet dat ik daar Whitney Houston zing.”

Mara

Mara hoopt dat er een vervolg komt voor haar en alle andere kandidaten, al gaat ze er niet meer vanuit dat het programma überhaupt nog terugkomt. “Ik denk niet dat ze nu gewoon weer door kunnen. Ik denk niet dat veel mensen dat zullen begrijpen. Maar voor ons en de medekandidaten zou het wel leuk zijn als er iets zou komen als een vervolg”, laat Mara weten. “Ook dit jaar zaten er heel goede talenten in die een podium verdienen. Ik vind het lastig om er iets over te zeggen, want ik weet hoe pijnlijk het is geweest voor de slachtoffers die er wel iets mee te maken hebben gehad.”

Ray

De derde kandidaat die aanschoof aan tafel bij Jinek, Ray, is wel te zien geweest op de televisie met zijn auditie. Toch kon hij een lange tijd niks doen op het gebied van muziek omdat hij een contract had ondertekend met het programma. Gelukkig is het contract na alle shockerende onthullingen ontbonden en heeft hij ook daardoor een top jaar achter de rug. “Ik had zoiets van: ik ben wel op tv geweest, dus ik moet nu wel door. Toen ben ik direct de studio ingedoken, liedjes gemaakt. Tot het einde van het jaar heb ik wel de vruchten kunnen plukken. Het was mijn beste jaar tot nu toe.”

Lees ook: Uit onderzoek blijkt: grote regionale verschillen als het gaat om longkanker

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress