‘Geen grote versoepelingen tijdens de feestdagen’

Morgen wordt bekendgemaakt welke maatregelen precies gelden tijdens kerst

Al wekenlang is het de vraag hoe kerst er dit jaar uit zal zien en welke coronamaatregelen tijdens de feestdagen zullen gelden. Morgen komt hier eindelijk duidelijkheid over. Volgens Haagse bronnen moeten we echter niet op al te veel versoepelingen rekenen.

Persconferentie

In het weekend hebben de ministers en adviseurs overlegd over de maatregelen tijdens de feestdagen. Volgens bronnen van RTL Nieuws komen er nauwelijks versoepelingen met kerst, gezien de hoge besmettingscijfers. Morgen maken premier Rutte en minister De Jonge de maatregelen bekend in een persconferentie.

Toegestane groepsgrootte

Een mogelijke versoepeling is dat tijdens de feestdagen de toegestane groepsgrootte tijdelijk wordt verruimd. Op die manier kunnen mensen thuis meer gasten ontvangen. Momenteel is het maximumaantal bezoekers drie op een dag. Dit zou met kerstmis zes gasten kunnen worden.

Horeca

Eerder leek er sprake van een beperkte opening van de horeca tijdens de feestdagen. Deze tijdelijke versoepeling gaat waarschijnlijk toch niet door.

Verlengde lockdown

Versoepelingen buiten de feestdagen om liggen ook niet in het verschiet. Naar verwachting wordt de gedeeltelijke lockdown opnieuw verlengd. Dat betekent dat de maatregelen van half oktober ook in de decembermaand blijven gelden.

Lees ook: Deze 6 tekenen kunnen erop wijzen dat jij onbewust corona hebt gehad

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill