Geen nieuwe maatregelen verwacht na goede discussie Catshuis

Komende dinsdag zullen Rutte en De Jonge eventuele nieuwe maatregelen of versoepelingen aankondigen

Het kabinet kwam zondagmiddag weer samen in het Catshuis om te overleggen over de coronacrisis. Volgens ingewijden was het een goede, inhoudelijke discussie en hoeven we niet bang te zijn voor meer ingrijpende maatregelen. 

Overleg Catshuis

Volgens bronnen overlegde het kabinet zondagmiddag in het Catshuis onder meer over de situatie na half december. Ook hebben de bewindslieden overlegd of de gedeeltelijke lockdown, die sinds 13 oktober van kracht is, al dan niet moet worden aangescherpt.

Persconferentie

Formele besluiten heeft het kabinet nog niet genomen. Dat doen de bewindslieden dinsdagmiddag, voorafgaand aan de persconferentie. Volgens bronnen zullen hier geen ingrijpende maatregelen worden aangekondigd. Ook lijkt het er niet op dat Rutte kiest voor regionale maatregelen, maar dit kan veranderen als het aantal besmettingen blijft toenemen in bepaalde regio’s.

Feestdagen

Waarschijnlijk zullen Rutte en De Jonge het ook hebben over de aankomende feestdagen. De premier verwacht echter niet inhoudelijk hier iets over te kunnen zeggen, maar wel over hoe de besluitvorming daarover zal gaan. Of en hoe we kerst en oud en nieuw kunnen vieren, zal dus nog even onzeker blijven.

Verzwaringspakket

Woensdagochtend loopt het verzwaringspakket, dat Rutte twee weken geleden aankondigde, af. Dit betekent dat onder andere bioscopen, theaters, pretparken, dierentuinen en musea weer hun deuren mogen openen.

Lees ook: Kun je besmet raken met het coronavirus als je je aan alle adviezen houdt?

Bron: LINDA | Beeld: Videostill