‘Ik word gek van hoe m’n vriend tegen me praat’

‘Maar ik wil hem allesbehalve onzeker maken…’

Maria* en haar vriend Brian vormen al geruime tijd een stel. Hoewel ze buitengewoon gelukkig is met hem, is er één aspect dat haar tot waanzin drijft: Brian gebruikt constant een irritant babystemmetje wanneer hij met haar praat. Deze gewoonte frustreert haar inmiddels zo erg, dat ze haar ongenoegen uit op het platform Reddit en om advies van de lezers vraagt. 

Babystemmetje

“Mijn vriend Brian zet heel vaak een babystemmetje op”, schrijft Maria. “En natuurlijk is dat niet erg, maar het wordt wel aardig vervelend als je élke keer wordt aangesproken met zo’n stem.” Daarbij schrijft Maria dat haar vriend niet zo’n ’typisch babystemmetje’ heeft. “Zijn babystem is vooral niet de stem die je altijd voorstelt”, vervolgt ze. “Het is moeilijk te beschrijven, maar het lijkt een beetje op een overdreven optimistische Phineas & Ferb. En zelfs dát doet het geen recht, maar dat is het beste wat ik voor nu kan bedenken”, aldus Maria.

Comfortabel

“Het probleem is ontstaan doordat Brian een keer tegen me zei dat hij ‘zo blij is dat hij zichzelf kan zijn bij mij en zich comfortabel genoeg voelt om met zijn babystem te praten'”, schrijft Maria ietwat geïrriteerd. Ze vervolgt dat Brian zich op dat moment kwetsbaar openstelde naar haar, waardoor het nu veel moeilijker is voor Maria om hem te vertellen dat ze zijn babystem haat. “Ik weet dat als het erop aankomt, ik het hem gewoon moet vertellen, maar ik wil hem allesbehalve onzeker maken. Hij praat namelijk ALTIJD zo, dus hij vindt het duidelijk fijn om te doen. Hij stelt zich zó open bij me”, vervolgt ze. “Ik ben blij dat hij zich zo voelt bij mij, en ik wil totaal niet dat hij zich minder op zijn gemak voelt als ik hem ermee confronteer.”