Gert-Jan Segers stopt als partijleider en Kamerlid van ChristenUnie

Gert-Jan Segers

Het Kamerlid wil meer tijd voor zijn vrouw en drie dochters

Na ruim tien jaar in de Tweede Kamer kondigt Gert-Jan Segers zijn vertrek aan. Dit doet hij in een brief die gericht is op zijn achterban. De partijleider wil namelijk meer tijd met zijn gezin doorbrengen. 

Meer tijd met zijn gezin

Gert-Jan Segers schrijft: “Ik heb de kar een tijd kunnen trekken en met jullie steun en de zegen van God zijn we tot hier gekomen.” De belangrijkste reden voor zijn vertrek is omdat hij meer tijd met zijn vrouw en dochters wil doorbrengen.

“We hebben elkaar in deze tien jaar steeds vastgehouden, maar ook voor ons als gezin is het goed om nu een punt te zetten en wat meer tijd voor elkaar te hebben”, aldus Segers.

Een nieuwe leider

Daarnaast geeft het Kamerlid aan dat het tijd is om ruimte te maken voor een nieuwe, kundige opvolger als partijleider van de ChristenUnie. Zo noemt hij het ‘heilzaam’ om na een aantal jaren plaats te maken voor een ander. “Bij leiderschap hoort ook het inzicht dat die rol tijdelijk is.”

Tien jaar in de Kamer

Segers was ruim tien jaar Tweede Kamerlid, waarvan hij meer dan zeven jaar als fractievoorzitter en politiek leider diende. Hij volgde in 2015 Arie Slob op en wordt nu zelf opgevolgd door Mirjam Bikker.

Op 17 januari draagt Segers de voorzittershamer aan Bikker over. Een week later neemt hij afscheid van de Tweede Kamer.

Lees ook: Opgepast: deze stakingen staan binnenkort op de planning

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pro Shots / Koen Laureij