Geweldig nieuws voor OML-Jegor en zijn vriendin

Jegor

Het stel is in tranen door een positieve zwangerschapstest

Jegor en zijn vriendin Daisy proberen, ondanks zijn ongeneeslijke hersentumor, samen alles uit het leven te halen. Het stel heeft een grote kinderwens en in Over Mijn Lijk zien we hoe ze ontdekken dat Daisy zwanger is. De twee kunnen hun geluk niet op en dit levert een paar mooie maar emotionele beelden op. 

Over Mijn Lijk

In 2015 heeft Jegor veel hoofdpijn en vage klachten. Na lang aandringen bij de huisarts wordt hij naar de neuroloog gestuurd waar hij een MRI scan ondergaat. Jegor komt in een medische wervelwind terecht: hij blijkt een kwaadaardige tumor in zijn hersenen te hebben. Binnen een week krijgt hij een hersenoperatie én het goede nieuws dat de tumor volledig is weggehaald. Toch is deze vorm van kanker moeilijk te behandelen. De kans is groot dat de tumor terugkomt en dat hij daar aan zal overlijden, in 2015 krijgt hij daarom een prognose van 7 jaar. Inmiddels leeft hij voor zijn gevoel dus al in reservetijd.

Zwangerschap

De ziekte van Jegor houdt hem en zijn vriendin niet tegen om wat van het leven te maken. In de afleveringen zien we hoe het stel ervan droomt om ouders te worden en nemen ze ons mee in dit proces. Na een aantal negatieve zwangerschapstests, is het in februari 2023 dan toch echt raak: Daisy is in verwachting. Op het moment dat hij het beseft, barst Jegor in tranen uit. “Oh, wauw”, zegt hij. En ook Daisy houdt het – net als iedereen die keek – niet droog.

Slechte ervaringen

De cameraploeg van Over Mijn Lijk wordt ook uitgenodigd voor de eerste echo in de verloskundigenpraktijk. Gelukkig is alles goed met de baby, maar Jegor staat ook na het goede nieuws nog te trillen van de zenuwen. Omgeven worden door medische scans en toeters en bellen, heeft hij namelijk al veel te vaak meegemaakt. “Alle scans of echo’s… dat beeld van wat je ziet is bij mij negatief. Eerst mijn vader die overleed aan kanker waarvan ik elke keer die CT-scans zag. Daarna ik met die MRI’s. (…) Je associeert het steeds met negatieve dingen. Daarom is dit ook heel spannend voor mij.”

Na de echo is het natuurlijk tijd om het babynieuws met de familie te delen. Dat doet het stel door een foto van de echo op een taart te laten drukken. De familie snapt de hint gelijk en is ook helemaal euforisch.

Over Mijn Lijk zie je elke dinsdag rond 21.20 op NPO 1 en kijk je hier terug.

Lees ook: Yes! Op déze datum begint een gloednieuw seizoen van Kopen Zonder Kijken

Bron: BNN Vara, RTL Boulevard, Over Mijn Lijk | Beeld: Over Mijn Lijk