Goed nieuws: je kunt weer op vakantie naar Italië zonder coronapas

Italië

De inreisbeperking wordt deze week opgeheven

Goed nieuws voor iedereen die deze zomer naar Italië op vakantie gaat. Vanaf woensdag heb je namelijk geen coronapas meer nodig om het land in te komen, zo heeft het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. In enkele andere populaire vakantielanden heb je echter nog wél een coronapas nodig. 

Laatste inreisbeperkingen

Italië is niet het enige land dat de (laatste) inreisbeperkingen opheft. Duitsland maakte eerder al bekend dat je vanaf 1 juni geen vaccinatie-, test- of herstelbewijs meer nodig hebt om het land binnen te komen. Op dit moment is dat nog wel verplicht voor iedereen die langer dan 24 uur in Duitsland blijft en voor alle vliegtuigpassagiers.

Zorgeloos reizen

In Nederland zijn de laatste coronamaatregelen al een aantal maanden geleden opgeheven en zijn we weer zo goed als terug bij ‘normaal’. Het lijkt er nu ook op dat we naar steeds meer landen zorgeloos kunnen reizen, zonder talloze formulieren en apps bij de hand te moeten hebben. De ANWB heeft uitgezocht dat in onder meer België, Luxemburg, Groot-Brittannië, Ierland en Griekenland al geen inreisvereisten meer gelden. Ook de Scandinavische landen, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië en Kroatië hebben hun reisbeperkingen opgeheven.

Niet overal

Hoewel het steeds makkelijker wordt om te reizen, kun je nog niet alle landen in zonder beperkingen. Populaire vakantielanden als Frankrijk, Spanje, Portugal en Turkije eisen vooralsnog wel een coronapas. Deze verplichting geldt vaak ook voor mensen die op doorreis zijn. Turkije is hierop een uitzondering, dat land vraagt alleen een coronapas van vliegtuigpassagiers die het land als bestemming hebben. Check dus altijd nog even goed de laatste ontwikkelingen van je bestemming voordat je op reis gaat.

Lees ook: Aanbieders vakantiehuisjes niet transparant genoeg over kosten

Bron: NOS | Beeld: Pexels