Goed nieuws: Orgel Joke na maand ziekenhuis weer thuis

orgel joke

‘Het is heerlijk om na vier weken in een klein kamertje in mijn eigen omgeving te zijn’

Goed nieuws voor Orgel Joke: na een maand in het ziekenhuis te hebben gelegen is de 73-jarige muziekmaakster eindelijk weer thuis. De orgeldiva werd bekend na haar geweldige muziekvideo’s op Instagram tijdens de coronapandemie. Zo vermaakte ze menig mens in tijden van onrust. Helaas werd Joke vorig jaar december opgenomen in het ziekenhuis met een inwendige bloeding in haar bekken, wat later de zeldzame bloedstollingstoornis Hemofilie A bleek te zijn. 

Ziekenhuis

In december 2022 kregen Joke haar volgers ineens een klap te verduren toen haar zoons Jeffrey en Richard lieten weten dat Joke werd opgenomen in het ziekenhuis. “Helaas is Joke met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze is inmiddels geholpen aan een inwendige bloeding in haar bekken. Ze maakt het naar omstandigheden goed”, lieten ze toentertijd op Instagram weten.

Thuis

Maar na een maand is Joke eindelijk weer thuis. “Het is heerlijk om na vier weken in een klein kamertje in mijn eigen omgeving te zijn”, liet Joke weten in gesprek met RTL Boulevard. “Met hulp en liefde van vrienden, familie en kennissen. Ik hoop snel beter te worden, maar heb nog een lange weg te gaan. Ik moet nog heel rustig aan doen.” Toch kan Joke niet wachten om weer muziek te maken. “Misschien kan ik weer een kwartiertje af en toe lekker muziek maken, want dan maak ik mijn hoofd leeg. En dat is wat ik het allerliefste doe.”

Kleindochter

Hoewel Joke dus ook Kerst en Oud & Nieuw heeft moeten vieren in het ziekenhuis, bracht 2023 haar wel iets ontzettend moois. Op Nieuwjaarsdag is de 73-jarige namelijk oma geworden van een prachtige kleindochter. En omdat Joke zelf in het ziekenhuis lag, was ze dan ook opgelucht dat haar kleindochter gezond en wel ter wereld is gekomen. “Daar ben ik heel blij om, dat geeft weer een lichtpuntje”, liet ze weten aan RTL Boulevard. En hoewel het de afgelopen maanden moeilijk was voor de orgeldiva om haar kleindochter te kunnen zien, verandert dat na vier heftige maanden dan eindelijk voor de kersverse oma.

Lees ook: Oma’s tips: zo kom je van het hoesten af

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress