Goed nieuws voor Schipholbeveiligers: nieuw rooster en meer loon

schipholbeveiligers

Ook worden de rustruimtes voor beveiligers aangepakt

Gisteren hebben Schiphol en de vakbonden goed nieuws bekendgemaakt. Iedereen die als beveiliger op Schiphol werkt, krijgt loonsverhoging. Ook worden de pauzes en de roosters voor de beveiligers aangepast.

Meerdere maatregelen

Vanaf november krijgen de beveiligers 2,50 euro per uur bovenop het brutoloon dat in de cao staat. In totaal kunnen de lonen voor die medewerkers met zo’n 40 procent stijgen. Ook de roosters en rustruimtes van de beveiligers worden verbeterd. Voor het verbeteren van de rustruimtes is meteen extra budget vrijgemaakt, dus daar wordt al aan gewerkt. Vanaf 2 januari zullen er tevens minder tijdstippen zijn waarop de dienst van een beveiliger kan beginnen (maximaal tien per dag). Dat zorgt ervoor dat de roosters overzichtelijker worden, zodat er een betere balans tussen werk en privé ontstaat.

Een flinke stap

Schiphol hoopt dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat het voor beveiligers aantrekkelijker wordt om er te komen werken. Er is daar immers al maandenlang een tekort aan beveiliging, wat tot lange rijen leidt en ervoor zorgen dat veel mensen hun vlucht missen. Vakbond CNV Vakmensen steunt de maatregelen en ziet het als een flinke stap. “Een hoger loon, betere roosters en fatsoenlijke pauzeruimtes zijn hard nodig om het werk weer aantrekkelijker te maken en het personeelstekort op te lossen”, aldus onderhandelaar Erik Maas. Hij benadrukt echter ook dat het allemaal niet in een week geregeld zal zijn. “Het wordt wel een lange weg voordat de situatie weer is genormaliseerd. En er zijn voor de langere termijn ook andere, structurele verbeteringen nodig.”

Lees ook: Nog maar een derde van de Schipholbeveiligers is tevreden over baan

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash, MANIKYAM Mahi