Goede vriendinnen komen erachter dat ze zussen zijn

Vriendinnen-biologische-zussen

“We konden het meteen goed vinden”

Sommige vriendinnen voelen als zussen en soms is je beste vriendin stiekem je zus. Het overkwam de Amerikaanse vriendinnen Cassandra Madison (32) en Julia Tinetti (31), zij kwamen er namelijk achter dat ze biologische zussen zijn. De twee leerden elkaar in 2013 kennen via het werk en kregen toen al vaak te horen dat ze veel op elkaar lijken. “Voor de grap zeiden we tegen iedereen dat we zussen waren”, zeggen de vrouwen tegen CNN. Na veel getwijfel en een DNA-test bleek het toch écht zo te zijn: de vriendinnen zijn biologische zussen.

Veel overeenkomsten

Het bijzondere verhaal kwam aan het daglicht toen Cassandra reageerde op een TikTok-filmpje met de vraag: ‘Wat is het meest ongelooflijke verhaal dat je ooit hebt meegemaakt?’ Cassandra en Julia leerden elkaar in 2013 kennen via hun werk in Connecticut en hadden meteen veel overeenkomsten. Zo waren allebei geadopteerd en geboren in de Dominicaanse Republiek. Ook lijken ze qua uiterlijk veel op elkaar. Beide vrouwen hebben namelijk een ovaal gezicht en werden hierdoor steeds door elkaar gehaald door gasten en collega’s. Daarnaast hebben ze allebei een tattoo van de Dominicaanse vlag. Cassandra: “We konden het meteen goed vinden. Onze karakters leken veel op elkaar, dus we werden al snel vriendinnen.”

Adoptiepapieren

Na de zoveelste opmerking of ze echt geen zussen zijn, gingen de vrouwen in hun adoptiepapieren kijken. Hierin stond dat ze verschillende moeders hebben die niet dicht bij elkaar woonden en daarom leek het onwaarschijnlijk dat ze verwant zijn aan elkaar. Cassandra: “Ondanks dat het niet op papier stond, speelden we toch met het idee dat we zussen zijn.” Zo droegen de twee vrouwen nog steeds dezelfde kleding en maakten ze nog steeds grappen over dat ze echt zussen zijn.

Kerstcadeau

Cassandra kreeg in 2018 een DNA-kit van haar adoptiemoeder om zelf een DNA-test uit te voeren. Met het idee om meer te leren over haar voorouders, ging ze aan de slag. Uit de resultaten van de test kwam alleen meer informatie naar voren dan ze had verwacht. Zo bleek dat Cassandra een nicht had die vlakbij haar woonde in Connecticut. Van haar nicht kreeg ze te horen dat haar biologische moeder niet meer leeft, maar haar biologische vader wel. Haar biologische vader en andere familieleden bleken in de Dominicaanse Republiek te wonen en daarom besloot ze daar heen te gaan. Hier werd ze met open armen opgewacht door haar vader en zeven broers en zussen.

Een verre nicht

Cassandra verhuisde in 2015 naar Virgina Beach en daarom sprak ze Julia minder. Vorig jaar kwamen de twee echter weer met elkaar in contact en raakten ze aan de praat. De twee kwamen er toen achter dat Julia’s vriendin, Molly, op dezelfde dag geadopteerd is als Cassandra. Bijzonder, want Molly is ook geboren in de Dominicaanse Republiek. In de adoptiepapieren van Molly stond daarnaast ook dat zij en Cassandra dezelfde moeder hebben. De uitslag van een DNA-test liet alleen zien dat ze geen zussen, maar verre nichten waren. “We wisten dat er iets niet klopte. Het leek alsof de papieren waren omgewisseld”, deelt Cassandra.

DNA-test

Cassandra ging hierover met haar vader in gesprek en hij vertelde dat hij nóg een dochter had opgegeven ter adoptie. Om uit te sluiten of Julia de andere dochter van Cassandra’s biologische vader is, heeft Julia ook een DNA-test gedaan. Na tien dagen kwam de uitslag: de twee vriendinnen zijn biologische zussen. De zussen spreken elkaar nu elke dag en hebben ook contact met hun biologische vader en andere broers en zussen. “Het is alsof ik mezelf zie in deze mensen. Dit was in het begin schrikken, omdat iedereen zo op elkaar lijkt”, deelt Julia met CNN.

Lees ook: Man wil van vrouw scheiden nadat hij bizarre ontdekking op familiefoto doet

Bron: CNN | Beeld: videostill