Google en Facebook verplichten vaccinatie voor alle werknemers

Zonder vaccinatie zijn medewerkers niet welkom op kantoor

De eerste bedrijven stellen een vaccinatieplicht in voor hun personeel. Medewerkers van Google en Facebook moeten straks gevaccineerd zijn voordat ze weer op kantoor mogen werken. Ook acteurs die in Amerikaanse producties van streamingdienst Netflix spelen moeten volledig gevaccineerd zijn. 

Vaccinatieplicht

Amerikaanse media meldden dat de vaccinatieplicht van Google komende week al in gaat, bij de Amerikaanse vestigingen van het bedrijf. De komende maanden eist het bedrijf dat het personeel over de hele wereld zich laat prikken tegen het coronavirus. Sundar Pichai, Google-CEO, schrijft aan de medewerkers dat het “geweldig was” om de afgelopen maanden weer werknemers te zien brainstormen. Hij wil dan ook dat het personeel zeker 60 procent van hun werktijd op kantoor doorbrengen. Aanvankelijk zouden Google-medewerkers deze zomer al terugkeren naar kantoor, maar vanwege de zeer besmettelijke Delta-variant mogen ze nu tot 18 oktober volledig thuiswerken, schrijft Pichai.

Kantoren weer vullen

De vaccinatieplicht voor Facebook-medewerkers geldt vooralsnog alleen in de VS. Het bedrijf laat weten dat ze na verloop van tijd gaan kijken of de regels ook in andere landen moeten gelden. Het bedrijf verwacht dat hun kantoren in september weer voor de helft gevuld zijn. In oktober moeten ze weer volledig heropend zijn. In tegenstelling tot Google, geeft Facebook haar medewerkers wel de kans om volledig vanuit huis te werken.

Netflix-producties

Ook Netflix stelt een vaccinatieplicht in. Acteurs die in Amerikaanse producties van de streamingsdienst spelen moeten volledig gevaccineerd zijn, zo meldt Deadline. Ook crewleden die in de buurt van acteurs komen moeten hun prikken hebben gehad voordat ze welkom zijn op de set. Netflix verplicht dit voorlopig voor alle komende series en films. Wat de regels bij lopende producties zijn, is niet bekend. De steamingsdienst is de eerste grote naam die voor deze maatregel kiest. Filmstudio’s in Hollywood hebben vorige week besloten dat ze mogen kiezen of ze vaccinaties verplichten. Wel zijn coronatesten op sets verplicht sinds vorig jaar.

Lees ook: ‘Effectiviteit Pfizer-vaccin daalt na een half jaar naar 84 procent’

Bron: RTL Nieuws, RTL Boulevard | Beeld: Pexels