Google Maps kan straks ook de zuinigste en goedkoopste route geven

Google Maps

Naast de snelste en kortste route komt Google met een nieuwe optie

Als je regelmatig Google Maps gebruikt om te navigeren, ken je waarschijnlijk wel de opties om de snelste of kortste route te nemen. Of een route waarbij je tol- en snelwegen vermijdt. Ideaal natuurlijk, maar toch mist er nog een optie: de zuinigste en goedkoopste route. Die functie is binnenkort beschikbaar en kan je een hoop geld schelen. 

Geld besparen

In de Verenigde Staten is het al mogelijk, maar volgend jaar komt het ook naar Europa: de optie om de zuinigste route te kiezen. En dat is niet alleen fijn voor onze portemonnee, maar ook voor het milieu. Hierdoor vermindert namelijk de CO2-uitstoot. Want hoe zuiniger de route, hoe minder benzine je verbruikt. Hoe weet je nu of een route zuinig is? Hiervoor kijkt Google naar factoren als files en hoe stijl een weg is. Op basis van deze gegevens navigeert Google je langs de route die het minste brandstof kost.

Liever zuinig of snel?

Door deze nieuwe functie kun je voor lastige dilemma’s komen te staan. Want natuurlijk wil je goed zijn voor het milieu, maar je wilt ook zo snel mogelijk van A naar B. Ook hier heeft Google Maps aan gedacht. Als je straks je bestemming invult, laat de app je het verschil in verwachte aankomsttijd zien tussen de snelste en zuinigste route. Wanneer dit verschil minimaal is, kun je ervoor kiezen om alsnog de zuinigste route te kiezen. Zit hier een behoorlijk gat tussen, dan ga je voor de snelste. Handig!

Google Maps voor fietsers

Pak jij vaak de fiets? Ook dan kun je Google Maps goed gebruiken. En er komen zelfs een aantal verbeteringen aan in de app, waardoor je nog makkelijker navigeert op de fiets. Zo hoef je niet steeds meer af te stappen en kun je in een keer door naar je bestemming. Houdt er echter wel rekening mee dat het sinds 2019 verboden is om je telefoon vast te houden op de fiets. Zorg er dus voor dat je een telefoonhouder aan je stuur hebt bevestigd als je navigatie gebruikt.

Lees ook: Ruim 850 boetes per week voor telefoongebruik op de fiets

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash