Grapperhaus krijgt toch boete voor schenden coronaregels tijdens bruiloft

grapperhaus boete

Op zijn bruiloft hielden de minister en zijn gasten onvoldoende afstand

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wordt alsnog beboet voor het schenden van de coronaregels tijdens zijn bruiloft. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag aan Grapperhaus laten weten. De boete bedraagt 390 euro. Naar verluidt is deze boete alleen voor Grapperhaus, niet voor zijn nieuwe echtgenote of de andere gasten.

Bruiloft

Eind vorige maand verschenen foto’s van de bruiloft van Grapperhaus. Hierop was duidelijk te zien dat de gasten onderling niet voldoende afstand hielden en dat er zelfs handen werden geschud. De minister van Justitie en Veiligheid reageerde hier in eerste instantie op dat hij ervan op de hoogte was. Hij zou tijdens zijn bruiloft zijn gasten hierop hebben aangesproken. Later verschenen echter foto’s waarop te zien was dat de bewindsman zich óók niet aan de coronaregels hield.

Spijt

De beelden leidden tot een storm aan kritiek. De Tweede Kamer was allesbehalve gecharmeerd van de acties van Grapperhaus, met een verhit debat tot gevolg. “Tijdens mijn huwelijk is het misgegaan”, zei hij tegen de Tweede Kamer. “Ik heb daarover mijn spijt betuigd en dat doe ik vandaag opnieuw. Het spijt mij dat ik in de fout ben gegaan, als minister hoor ik het goede voorbeeld te geven.” Grapperhaus werd er op een gegeven moment zelfs emotioneel van. “We hebben het er thuis over gehad: ‘Hadden we het maar met z’n tweeën gedaan.’ Dat wil ik nog gezegd hebben.” De bewindsman wilde echter duidelijk maken dat hij zijn beroep nog altijd geloofwaardig kan blijven uitvoeren.

Boetedoening

Om zijn excuses kracht bij te zetten, maakten Grapperhaus en zijn vrouw beiden een donatie van 390 euro over aan het Rode Kruis. Een échte boete bleef tot vandaag uit. Grapperhaus laat weten dat hij de boete accepteert en betaalt.

Lees ook: Lange Frans lapt coronaregels aan zijn laars en omhelst fans

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill YouTube