Grijs lenteweer neemt afscheid: zomer in aantocht!

lente

Heb jij al plannen voor het aankomende lenteweer?

Als je vandaag naar buiten kijkt, dan bestaat er een goede kans dat je uitkijkt op een dikke laag bewolking, misschien hier en daar een bui. Het lenteweer heeft het tot nu toe flink laten afweten. Maar daar komt verandering in: vanaf morgen schieten de temperaturen omhoog!

Grijs lenteweer

We hebben dit jaar tot nu toe nog maar een paar zonnige, warme dagen gehad. En juist nu we er naar snakken om dingen in de buitenlucht te kunnen ondernemen, is zo’n lange gure lente dus niet echt welkom. Voor de tijd van het jaar was het bijzonder koud. Met 12 à 13 graden zitten we flink onder de temperaturen die we gewend zijn van lentemaand mei.

Zomerweer

Maar nu komt daar dus verandering in! Buienradarweerman Maurice Middendorp vertelt bij RTL Nieuws dat het vanaf nu “elke dag warmer” gaat zijn. Morgen kunnen we al uitkijken naar 18 graden, en daarna gaan de temperaturen zelfs omhoog richting de 25 graden in de loop van volgende week. Dat geldt natuurlijk niet voor alle plaatsen in Nederland, maar dat de temperaturen over het geheel omhoog gaan, staat vast. Het lenteweer gaat dus eindelijk de goede kant op.

Hittegolf?

Op woensdag de 25 graden aantikken is al bijzonder aangenaam. Maar het zou zo kunnen zijn dat er daarna nóg meer graden bijkomen op de thermometer. Daar durft Middendorp zich nog niet met zekerheid over uit te laten. Maar hij heeft wel goed nieuws: “We gaan niet meer terug naar de temperaturen van de laatste weken. Dat is nu wel geweest.” Dat betekent dus dat we de komende weken eindelijk weer kunnen genieten van terrasjes, parken, en andere leuke buitenactiviteiten. Zónder ons zorgen te maken over regenkleding en paraplu’s.

Lees ook: Aha! Om deze reden kan de verwachting in de weer-app fout zijn

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Dim Hou