Groep klanten sleept Burger King voor de rechter: Whopper zou te klein zijn

De klanten vinden dat de fastfoodketen aan misleidende reclame doet

In Amerika is een groep klanten van de Burger King het he-le-maal zat. De Whopper, de bekendste burger van de fastfoodketen, zou volgens hen stukken kleiner zijn dan hoe die op afbeeldingen in advertenties wordt weergegeven. Reden genoeg om Burger King voor de rechter te slepen, vinden ze.

Klacht indienen

Het zou specifiek gaan om het vlees en de dressing op de burger. Op de afbeelding zou het vlees en de dressing aan alle kanten over het broodje heen hangen, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. Een jaar geleden diende de groep een klacht in. Ondertussen heeft een districtsrechter de zaak doorgeschoven naar een hogere rechtbank. In deze rechtbank komt er een jury bij kijken en die gaat zich er vervolgens over uitspreken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Burger King (@burgerking)

Reactie Burger King

De Burger King is het niet eens met de groep, dat meldt de BBC. Volgens de fastfoodketen is het niet verplicht is om het broodje precies zo te maken als op de advertentie te zien is.

Bekend probleem

Burger King is niet de enige keten waarbij dit gebeurt. Ook McDonald’s en Taco Bell zijn aan de beurt en moeten zich verdedigen. Het gaat om een vorm van misleidende reclame, wat neerkomt op contactbreuk. Voor deze groep mensen die zwaar teleurgesteld zijn in de Whopper, is de volgende stap gezet en de jury gaat bepalen wie er gelijk heeft in deze kwestie. Het zou de Burger King zomaar eens miljoenen euro’s kunnen gaan kosten.

Lees ook: Overheid wil autobezit in de toekomst flink verminderen

Bron: AD, Panorama | Beeld: Pexels